Εταιρείες κατασκευής σκυροδέματος και λατόμευσης συναντώνται σήμερα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Καδή προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα της έλλειψης υλικών για την παρασκευή σκυροδέματος στις κορεσμένες ζώνες λατόμευσης και το αίτημα τους για καθιέρωση νέων ζωνών.

Θυμίζουμε ότι την Δευτέρα είχε εξαγγελθεί για χθες δυναμική κινητοποίηση του κλάδου, που περιλάμβανε κλείσιμο του αυτοκινητοδρόμου Πάφου-Λεμεσού στο ρεύμα προς Πάφο, στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας και η οποία τελικά αναβλήθηκε μετά από επαφή που είχαν οι εκπρόσωποι των εταιρειών με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή, με τον οποίο θα συναντηθούν τελικά σήμερα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζητούν νέες άδειες λατόμευσης στην Ανδρολύκου

Οι κατασκευαστές σκυροδέματος και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα λατομεία διαμαρτύρονται για πολύχρονη καθυστέρηση στον καθορισμό νέων ζωνών, την στιγμή, επισημαίνουν, που τα αποθέματα στις υφιστάμενες έχουν ουσιαστικά εξαντληθεί. Μιλώντας στον «Φ¨» η Όλγα Αθηνοδώρου ανέφερε ότι επί της ουσίας ο κλάδος δυσκολεύεται πλέον να καλύψει τις αυξημένες αναπτυξιακές και οικοδομικές ανάγκες της Κύπρου και τόνισαν ότι εδώ και δύο χρόνια αναμένουν από το κράτος την επίσημη απόφαση για καθιέρωση νέων ζωνών δραστηριοποίησης τους.

«Η πρόσκληση από τον αρμόδιο Υπουργό», τόνισε η εκπρόσωπος της Athinodorou Beton, «είναι μια θετική εξέλιξη και ευελπιστούμε ότι θα αποδώσει συγκεκριμένους καρπούς για να αποφύγουμε μια εργατική αναταραχή σε αυτή την κρίσιμη για την οικονομία περίοδο».