Δεν θα αδειοδοτηθούν ηλεκτρικά πατίνια στην Αγία Νάπα γιατί θεωρούνται επικίνδυνα τόσο για το κοινό όσο και για τα άλλα τροχοφόρα που κυκλοφορούν στην περιοχή, δήλωσε ο Δήμαρχος Χρίστος Ζαννέττου.

Ο κ. Ζαννέτου ανέφερε ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας αποφάσισε ότι δεν θα προχωρήσει στην αδειοδότηση των ηλεκτρικών πατινιών (e scooters- συσκευές προσωπικής κινητικότητας) επειδή οι χώροι που θα μπορούσαν να διακινηθούν εφάπτονται πεζοδρομίων και καταστημάτων σε εμπορικές περιοχές και είναι επικίνδυνα με όποια ταχύτητα και να τρέχουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο νόμος για τα σκούτερ ψηφίστηκε, αυτοί τον χαβά τους

Πρόσθεσε ότι «τα πατίνια αυτά χρησιμοποιούνται από νεαρά κυρίως άτομα ηλικίας 14 ετών και άνω και λόγω της πληθώρας του κόσμου που διακινείται στους συγκεκριμένους χώρους, είναι δύσκολο να αδειοδοτηθούν».

«Με την αυξημένη κίνηση τροχοφόρων, δηλαδή αυτοκίνητα, λεωφορεία και ταξί, που υπάρχει στους δρόμους της Αγίας Νάπας, κρίθηκε επικίνδυνο να κυκλοφορούν τα συγκεκριμένα πατίνια» συμπλήρωσε.

Σημείωσε ότι «θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ επικίνδυνο να προκληθούν ατυχήματα με πιθανότητα ακόμα και την απώλεια ζωής όπως έγινε τον προηγούμενο χρόνο».

Ωστόσο, συνέχισε ο κ. Ζαννέττου «μετά την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Αγία Νάπα ενδεχομένως να αξιολογηθεί εκ νέου η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

«Λόγω της αυξημένης άφιξης επισκεπτών στην Αγία Νάπα, στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τόσο τον κόσμο που θα διακινείται στη περιοχή όσο και τα άτομα που θα χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες συσκευές», εξήγησε.