Μπορεί η Βουλή στις 14 Ιουλίου να ψήφιζε σε νόμο το νομοσχέδιο με το οποίο ρυθμίζεται η κυκλοφορία των ηλεκτρονικών πατινιών, τα γνωστά scooter, εντούτοις, κανένας έλεγχος και συμμόρφωση δεν παρατηρήθηκε μέχρι σήμερα.

Οι πλείστοι οδηγοί των σκούτερ δεν φέρουν προστατευτικό κράνος και το κυριότερο δεν χρησιμοποιούν μόνο τις ειδικές ποδηλατολωρίδες, αλλά παραμένουν στους δρόμους εκεί που δεν υπάρχουν προσβάσεις για ποδήλατα. Επίσης, ουδείς ελέγχει την ταχύτητά τους, ενώ η Τροχαία που έχει το βάρος των ελέγχων αναμένεται να συνεννοηθεί με το υπουργείο Μεταφορών για να επισημανθεί στους οδηγούς τέτοιων συσκευών, ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους. Όπως αναφέρθηκε στον «Φ», έχει δοθεί μια σιωπηρή παράταση συμμόρφωσης προς τους οδηγούς ειδικά τώρα το καλοκαίρι που έχουν κλείσει τα πανεπιστήμια και αναμένεται σύντομα ν’ αρχίσουν οι έλεγχοι. Το ζήτημα είναι τι θα γίνει αν συμβεί κάποιο ατύχημα. Αυτή τη στιγμή πάντως, όσοι οδηγούν ηλεκτρικά πατίνια συμπεριφέρονται ως να μην έχει ψηφιστεί ειδική νομοθεσία, γεγονός που ενθαρρύνεται λόγω της ανυπαρξίας ελέγχων.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η διακίνηση των σκούτερ απαγορεύεται παντελώς από τους δρόμους και επιτρέπεται εκεί που υπάρχουν ποδηλατολωρίδες – ποδηλατόδρομοι. Επίσης:

>> Επιτρέπεται η διακίνησή τους σε δρόμους στους οποίους το καθορισμένο μέγιστο όριο ταχύτητας ανέρχεται στα 30χλμ ανά ώρα (Μακαρίου, Στασικράτους κ.ά.).

>> Μειώθηκε το κατώτατο όριο ηλικίας των χρηστών σκούτερ από 16 έτη σε 14 έτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φόβος και τρόμος τα σκουτεράκια στο λιμανάκι της Κ. Πάφου

>> Αυξήθηκε η μέγιστη προβλεπόμενη ταχύτητα την οποία θα δύναται εκ κατασκευής ή κατόπιν σχετικής μηχανολογικής ρύθμισης να αναπτύσσουν οι εν λόγω συσκευές, από 15χλμ ανά ώρα σε 20χλμ ανά ώρα σε ό,τι αφορά ποδηλατόδρομους/ ποδηλατολωρίδες και δρόμους στους οποίους το καθορισμένο μέγιστο όριο ταχύτητας ανέρχεται στα 30χλμ ανά ώρα.

>> Καθορίστηκε η μέγιστη ταχύτητα την οποία θα δύναται να αναπτύξουν οι χρήστες των εν λόγω συσκευών σε πλατείες ή πεζόδρομους στα 10χλμ.

>> Εισήχθη, επίσης, μεταβατική περίοδος μέχρι την 1η Μαρτίου 2023 αναφορικά με την ισχύ των προνοιών του νομοσχεδίου που αφορούν τις τεχνικές προδιαγραφές των σκούτερ, προκειμένου να παρασχεθεί χρόνος στους χρήστες ή/και σε πρόσωπα που πωλούν ή διαθέτουν με οποιονδήποτε τρόπο τέτοιες συσκευές, να μεριμνήσουν όπως οι συσκευές τους πληρούν τις εν λόγω τεχνικές προδιαγραφές.

Παράλληλα, με βάση τον νόμο που ψηφίστηκε, ο χρήστης του σκούτερ – πατινιού οφείλει να φέρει κατάλληλα προσδεδεμένο κράνος. Θα απαγορεύεται να μεταφέρει οποιοδήποτε πρόσωπο ως επιβάτη σε οποιοδήποτε μέρος του σκούτερ, εκτός εάν εκ κατασκευής προβλέπεται η μεταφορά επιβάτη και είναι ηλικίας άνω των 12 ετών, φέρει κράνος και είναι καθήμενος σε κάθισμα προορισμένο εκ κατασκευής για τον σκοπό αυτό και επαρκώς στερεωμένο στο πλαίσιο του σκούτερ. Πρόσθετα, τα σκούτερ – πατίνια κατά τη χρήση τους θα πρέπει να διαθέτουν τον ακόλουθο ελάχιστο εξοπλισμό: Τουλάχιστον ένα σύστημα φρένων, φανό λευκού ή κίτρινου φωτός προσαρμοσμένου μόνιμα στο πρόσθιο μέρος, φανό σταθερού ή αναλάμποντος ερυθρού φωτός στο οπίσθιο μέρος, κουδούνι ή σειρήνα και ελαστικά σε καλή κατάσταση. 

Πάντως, αυτή τη στιγμή η Τροχαία ετοιμάζει τα μηχανάκια της ώστε να εκδίδει εξώδικα και γι’ αυτές τις παραβάσεις, ενώ θα γίνεται έλεγχος ταχύτητας με ραντάρ, όπως ακριβώς γίνεται και με τα οχήματα. Όταν κάποιος οδηγός εντοπιστεί να κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα από τα 20χλμ, τότε θα παίρνει εξώδικο.

Εξώδικα 50 και 85 ευρώ

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα επιβάλλεται εξώδικο πρόστιμο €85 στις ακόλουθες περιπτώσεις: Σε πρόσωπα που χρησιμοποιούν σκούτερ – πατίνια και είναι ηλικίας κάτω των 14 ετών, που αναπτύσσουν ταχύτητα πέραν της προβλεπόμενης, που δεν φέρουν κράνος και δεν συμμορφώνονται με τις ενδείξεις της σήμανσης και των φωτεινών σηματοδοτών τροχαίας που ρυθμίζουν την τροχαία κίνηση οχημάτων, μηχανοκίνητων και μη.

Επίσης, θα επιβάλλεται εξώδικο πρόστιμο ύψους €50 σε πρόσωπα που χρησιμοποιούν σκούτερ – πατίνια χωρίς να βρίσκονται σε λειτουργία φανοί και εκτός της καθορισμένης λωρίδας διακίνησής τους και που σταθμεύουν, τοποθετούν ή τα εγκαταλείπουν σε ποδηλατολωρίδα.

Με εξώδικο πρόστιμο €85 θα τιμωρούνται και οι οδηγοί μηχανοκίνητων οχημάτων οποιασδήποτε κατηγορίας και οποιουδήποτε είδους ή μεγέθους που δεν λαμβάνουν μέτρα προστασίας έναντι των χρηστών σκούτερ – πατινιών.

Κράνος και για ποδηλάτες

Μαζί με τη νομοθεσία με την οποία ρυθμίζεται η κυκλοφορία των σκούτερ, η Βουλή ψήφισε και πρόταση νόμου του βουλευτή Χρύση Παντελίδη που καθιερώνει ως υποχρεωτική την χρήση κράνους από ποδηλάτες. Ωστόσο εγκρίθηκε παράλληλα και μεταβατική διάταξη μέχρι την 1/1/2023 για συμμόρφωση των οδηγών ποδηλάτων με την πρόνοια αυτή. 

Οι ποδηλάτες θα πρέπει να φέρουν για την προστασία τους ειδικό κράνος. Το ίδιο κράνος μπορεί να φέρουν και οι οδηγοί σκούτερ. Όπως και τα σκούτερ, έτσι και τα ποδήλατα θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο στις ειδικές λωρίδες και όχι στο οδόστρωμα στο οποίο κυκλοφορούν τα οχήματα και οι μοτοσικλετιστές.