Τη σημασία που δίδεται στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων του ΚΟΑΠ, ώστε αυτός να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της κυπριακής αγροτικής οικονομίας, υπογράμμισε ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών, Ανδρέας Κυπριανού, σε συνάντηση με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκο Κόκκινο.

Ο Επίτροπος ζήτησε τη στήριξη και συμβολή του Υφυπουργείου στην προσπάθεια αυτή ούτως ώστε να διαμορφωθεί μια κοινή πολιτική για την ανάπτυξη προγραμμάτων, που να περιλαμβάνει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση μέσω των κοινών συστημάτων Κυβέρνησης – ΚΟΑΠ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΑΠ, ο κ. Κυπριανού, ο οποίος συνοδευόταν από τον Βοηθό Επίτροπο και άλλα στελέχη του Οργανισμού, ενημέρωσε τον κ. Κόκκινο για τις αρμοδιότητες και τους στόχους του Οργανισμού, καθώς και για τα ευρωπαϊκά προγράμματα επιδοτήσεων και την προστασία των ευρωπαϊκών και εθνικών Κονδυλίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠτΔ: Αλλάζουν ο χάρτης, οι πολιτικές και το όραμα για ορεινές κοινότητες

Πρόσθεσε ότι, από τους πρωταρχικούς στόχους του Οργανισμού είναι οι έγκαιρες και έγκυρες πληρωμές, η περαιτέρω αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων του Οργανισμού, η απλοποίηση υποβολής των αιτήσεων, η εκταμίευση όσο το δυνατό περισσότερων ευρωπαϊκών κονδυλίων, η αναβάθμιση της ενημέρωσης που λαμβάνει ο αγρότης για τα μέτρα που επιδοτεί ο Οργανισμός, η μεγιστοποίηση της εξυπηρέτησης του αγροτικού κόσμου και γενικά η ποικιλόμορφη στήριξη του ευρύτερου συνόλου της κυπριακής υπαίθρου.

Ο Επίτροπος ανάφερε, επίσης, ότι προσπάθεια του Οργανισμού είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου μοντέλου ανάπτυξης των συστημάτων του, βασισμένου στη γνώση έμπειρων συμβουλών σε θέματα καινοτομίας, και ανάπτυξης συστημάτων, καθώς και ενός σύγχρονου, φιλικού και λειτουργικού συστήματος προς τον πολίτη με στόχο να βοηθηθεί ο Κύπριος αγρότης, ώστε να ζωντανέψει ξανά η ύπαιθρος να ανθίσει περεταίρω η κυπριακή αγροτική οικονομία.

Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής ευχαρίστησε τον Επίτροπο και εξέφρασε την πλήρη στήριξή του τόσο προς τον ίδιο όσο και προς τον Οργανισμό, αναφέροντας ότι το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής θα βρίσκεται στη διάθεση του Οργανισμού για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί καθώς επίσης και για ανταλλαγή απόψεων και υποβολή εισηγήσεων έχοντας ως γνώμονα το καλό του Κύπριου αγρότη, αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

ΚΥΠΕ