Πρόεδρο του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής

«Αγάπη και Έρωτας», Θεατρικό κονσέρτο

1. «Αγάπη και Έρωτας», το θεατρικό κονσέρτο που οργανώνετε. Το θέμα της παράστασης είναι η αγάπη και ο έρωτας. Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί μ’ έναν θεατρικό τρόπο, είναι αφιερωμένο στην όπερα και το μιούζικαλ και θα μας ξεναγήσει στις πιο όμορφες ερωτικές ιστορίες, άριες και ντουέτα από τα αριστουργήματα της όπερας και τα σύγχρονα μιούζικαλ.

2. Ποιοι συμμετέχουν; Η σοπράνο Μαρία Παπαϊωάννου, ο Ιταλός τενόρος Fulvio Oberto, με την σκηνοθετική μαεστρία του Ιταλού σκηνοθέτη PaoloBaiocco είναι οι κύριοι συνετελεστές. Έξι καταξιωμένοι Κύπριοι μουσικοί, με τη συμμετοχή του πιανίστα και ενορχηστρωτή Νεοκλή Νεοφυτίδη, του ηθοποιού Χάρη Αριστείδου, της Ειρήνης Κακογιάννη, του βαρύτονου Νίκου Μυλονά και της χορωδίας «VENERE» πλαισιώνουν τους σολίστες. Το κονσέρτο θα δοθεί στις 4 Μαρτίου 2020, στις 8:30 το βράδυ στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού.Τα καθαρά έσοδα από την παράσταση θα δοθούν στο Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής.

3. Πότε ιδρύθηκε το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής; Ιδρύθηκε το 1988 με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Θεοτόκος. Είναι εγγεγραμμένος οργανισμός και διοικείται από 11μελές συμβούλιο με την συμμετοχή και των εκάστοτε προέδρων της Παγκύπριας Παιδιατρικής Εταιρείας και της Γυναικολογικής Εταιρείας Κύπρου. Σήμερα, το Κέντρο προσφέρει τρία μαζικά ανιχνευτικά προγράμματα για την πρόληψη της νοητικής υστέρησης και της νεογνικής βαρηκοΐας. Τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν σε όλον ανεξαίρετα τον πληθυσμό, ώστε να διασφαλίζεται η καθολική κάλυψη.  

4. Ποιοι επωφελούνται από τις δραστηριότητες του Κέντρου; Όλα τα νεογνά και όλες οι έγκυες της χώρας μας. Οι υπηρεσίες του Κέντρου προσφέρονται κατ’ αποκλειστικότητα και καλύπτουν τόσο τον πληθυσμό στον ιδιωτικό τομέα, όσο και τον πληθυσμό στα κρατικά νοσηλευτήρια.

5. Ποια τα μελλοντικά σχέδια του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής; Το Κέντρο συνεργάζεται στενά με το υπουργείο Υγείας και λαμβάνει μερική κρατική επιχορήγηση. Μελετάται η ενίσχυση της συνεργασίας αυτής με την επέκταση του νεογνικού ανιχνευτικού προγράμματος (προσθήκη νοσημάτων που θα ανιχνεύονται) και την παρακολούθηση των διαγνωσμένων νεογνών με βαρηκοΐα από πολυθεματική ομάδα που συστάθηκε πρόσφατα.