Το εννιασέλιδο πόρισμα του Κώστη Ευσταθίου, o oποίος κλήθηκε να διερευνήσει το ζήτημα σχετικά με τις καταγγελίες για αντικομματική συμπεριφορά του Δημήτρη Παπαδάκη, καθ` υπόδειξη του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ, ήταν η αρχή μιας πολύκροτης ιστορίας, για την οποία ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι θα έφτανε στα άκρα.

Όπως καταγράφεται στο 9σέλιδο έγγραφο, το οποίο εξασφάλισε και παρουσιάζει ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, ως προς τη συμφωνία που υπέγραψε προεκλογικά ο Δημήτρης Παπαδάκης, ο ερευνών λειτουργός αναφέρει ότι ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ σημείωσε δίπλα στην υπογραφή του τη φράση «με επιφύλαξη για τα σημεία 2,3 όπου υπάρχουν νομικά κωλύματα σε σχέση με τους Κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Όσον αφορά το όλο θέμα γενικότερα, ο Κωστής Ευσταθίου καταλήγει στο  συμπέρασμα ότι «εκφεύγει του πειθαρχικού ελέγχου και αποτελεί πολιτική διαφορά που επιλύεται μόνο στα δικαστήρια».

 Ως προς τη καταβολή του 10% του μισθού του ευρωβουλευτή στο κόμμα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, αναγνωρίζεται ότι στη διάρκεια της παρούσας του θητείας του ο ευρωβουλευτής παρέδιδε ανελλιπώς το ποσό ενώ σε ότι αφορά τα χρόνια 2014-2019, τονίζει ότι «η επί μακρόν και αδιάλειπτη αποδοχή εκ μέρους της ΕΔΕΚ της μη καταβολής του ποσού και η εκ νέου τιμητική επιλογή του Δημήτρη Παπαδάκη ως υποψήφιου το 2019, δεν αφήνει άλλα περιθώρια από το να θεωρηθεί η συγκεκριμένη συμπεριφορά ή απραξία του Κινήματος ως συγκατάθεση, αποδοχή ή εκ των υστέρων έγκριση της παράλειψης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναφορές Παπαδάκη σε «εγκληματική οργάνωση»

Στο ζήτημα των υπαλλήλων του Ευρωβουλευτή, ο ερευνών λειτουργός της ΕΔΕΚ αναφέρει δύο εκδοχές: α) Εάν η ΕΔΕΚ απαιτούσε να προσλάβει η ίδια υπαλλήλους τους οποίους να πληρώνει ο Παπαδάκης, ο Ευρωβουλευτής έχει δίκαιο στις ενστάσεις του.

β) Αν όμως η ΕΔΕΚ απλώς ήθελε να αξιοποιεί υπαλλήλους του ευρωβουλευτή, αυτό θα μπορούσε να καατστεί εφικτό και το άδικο επιρρίπτεται στην πλευρά Παπαδάκη. 

Ως προς την  καταγγελία Σιζόπουλου εναντίον Παπαδάκη για συστέγαση του των γραφείων του Ευρωβουλευτή με το Antismoking Center, ο Κωστής Ευσταθίου αναφέρει πως το συγκεκριμένο πόρισμα είναι δυνατόν να αποτελέσει αντικείμενο περαιτέρω διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου, προκειμένου να διαφανεί εάν οι ενέργειες, πράξεις ή παραλείψεις του Ευρωβουλευτή, όπως περιγράφονται στην καταγγελία, αποτελούν αντικομματική συμπεριφορά.

Καταληκτικά ο Κωστής Ευσταθίου εκφράζει την θλίψη του για την εξέλιξη, κάνει λόγο για οικονομικές διαφορές οι οποίες μπορεί να επιλυθούν με εκατέρωθεν υποχωρήσεις και επισύρει την προσοχή του Πολιτικού Γραφείου, ώστε η τελική απόφαση του να αποτελεί προϊόν μελέτης των καταγγελιών και να μη βασιστεί στο τι θα έπρεπε να είχε συμβεί.

Πηγή: philenews