Θα απορρίπτεται αυτόματα από το σύστημα αν κάποιος πολίτης στείλει και δεύτερο μήνυμα σε μια ημέρα στο 8998, διαμηνύει στον «Φ» ο υφυπουργός Καινοτομίας Κυριάκος Κόκκινος. «Εφόσον θα στείλει κάποιος από το ίδιο κινητό, με την ίδια ταυτότητα ένα μήνυμα σημαίνει ότι εξάντλησε την διαδρομή του και το σύστημα θα τον απορρίψει μετά», διευκρίνισε στον «Φ» ο υφυπουργός κληθείς να εξηγήσει το νέο μέτρο που εξήγγειλε το υπουργείο Υγείας για περαιτέρω περιορισμούς στις διακινήσεις.
 
Υπενθύμισε ότι με βάση την κυβερνητική απόφαση, απαγορεύεται η όποια μετακίνηση προσώπων από τις 9:00 μμ μέχρι τις 6:00 πμ όλες τις μέρες, ενώ η όποια κατ’ εξαίρεση μετακίνηση του όποιου προσώπου (έντυπο Β ή SMS) μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο μία φορά τη μέρα. Τόνισε επίσης ότι το έντυπο Β θα αξιοποιείται μόνο από πολίτες άνω των 65 ετών. Όλοι οι υπόλοιποι θα στέλνουν SMS.
 
 
«Εκτιμούμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν οι μετακινήσεις. Κάποιοι έστελναν μήνυμα πέντε φορές την μέρα. Και τώρα θα αναγκαστούν να στέλνουν μόνο μία φορά», τόνισε ο υφυπουργός.
 
Ερωτηθείς εάν το σύστημα θα αντέξει τον μεγάλο αριθμό μηνυμάτων, απάντησε ότι «όλες αυτές τις τεχνολογίες τις αναπτύσσουμε κάτω από μια μεγάλη πίεση, χωρίς να κάνουμε το σωστό έλεγχο, αν μπορώ να το ονομάσω stress test. Πάντως, εκτιμούμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα», σημείωσε.
 
Τέλος, ερωτηθείς εάν θα υπάρξει δεύτερος αριθμός για μήνυμα πέραν του 8998, ο κ. Κόκκινος τόνισε ότι δεν υπάρχει αυτή η σκέψη στο τραπέζι των συζητήσεων.