Ο Δημοκρατικός Συναγερμός απαντά και πάλι θετικά στις ιστορικές του ευθύνες, δήλωσε η Πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου εκφράζοντας παράλληλα την στήριξη του ΔΗΣΥ στις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό.

Σε δήλωσή της, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι οι διαβουλεύσεις στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και οι επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας, κρίνονται ως ιδιαίτερα σημαντικές στην προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνοκυπριακή πλευρά για το σπάσιμο του υφιστάμενου αδιεξόδου στο Κυπριακό και την επανέναρξη μιας ουσιαστικής διαπραγματευτικής διαδικασίας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Ο ΔΗΣΥ, πρόσθεσε, στηρίζει κάθε προσπάθεια του Προέδρου Χριστοδουλίδη προς αυτή την κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα, είπε η κ. Δημητρίου, η ευθύνη για τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών, τόσο στη Διεθνή Κοινότητα, όσο και εντός Κύπρου για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, δεν αφορά μονάχα την κυβέρνηση, αφορά όλους μας.

Είναι για τον λόγο αυτό, πρόσθεσε, «που έχουμε εξαγγείλει και υλοποιούμε μια διαρκή, παγκύπρια εκστρατεία, πολιτικής διαβούλευσης και ανταλλαγής απόψεων, ενημέρωσης και προβληματισμού, για το χθες, το σήμερα και το αύριο της πατρίδας μας. Με όλες τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και ευρύτερα την κοινωνία των πολιτών, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, που συμμερίζονται το δικό μας όραμα για επίτευξη λύσης στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, όπως καθορίζεται από τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Η κ. Δημητρίου είπε επίσης ότι στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας συνεχίζουν με συναντήσεις με τα τουρκοκυπριακά κόμματα, αρχής γενομένης με τον ηγέτη του τουρκικού ρεπουμπλικανικού κόμματος (CTP) Τουφάν Έρχουρμαν και αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων, ενώ σειρά άλλων συναντήσεων και πρωτοβουλιών θα ακολουθήσουν στη συνέχεια με πολιτικά κόμματα, οργανωμένα σύνολα και προσωπικότητες της τ/κ και της ε/κ κοινότητας.

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός απαντά και πάλι θετικά στις ιστορικές του ευθύνες», κατέληξε. 

ΚΥΠΕ