Άλλες πέντε υποθέσεις πολιτογραφήσεων ξένων επιχειρηματιών και επενδυτών διερεύνησε η Αστυνομία και σήμερα Πέμπτη παρέδωσε τους σχετικούς φακέλους στη Νομική Υπηρεσία.

Η πορεία των ερευνών για μια σειρά από υποθέσεις  πολιτογραφήσεων εξετάστηκε σήμερα το μεσημέρι σε σύσκεψη υπό τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη και Σάββα Αγγελίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, αυτή τη στιγμή ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας βρίσκονται έξι φάκελοι υποθέσεων που αφορούν μια σειρά από προβληματικές περιπτώσεις πολιτογραφήσεων, οι οποίες θίγονται στο πόρισμα Νικολάτου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μια από τις πέντε υποθέσεις των οποίων οι έρευνες των ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου έχουν συμπληρωθεί, αφορά πρόσωπο που είναι συγγενής εξ αγχιστείας με πρώην πολιτικό. Όσον αφορά στις υποθέσεις πολιτογραφήσεων στις οποίες εμπλέκεται μεγάλο δικηγορικό γραφείο το οποίο ανήκει στον πατέρα πρώην υπουργού, κατά τη σύσκεψη ζητήθηκαν από την Αστυνομία όπως προβεί σε κάποιες ενέργειες και επανέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να ληφθούν οριστικές αποφάσεις αρχές του 2024.

Η Αστυνομία διερεύνησε 21 περιπτώσεις πολιτογραφήσεων για το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο και προβαίνει σε σειρά εισηγήσεων μέσα από μια έκθεση 700 περίπου σελίδων. Στο τελικό στάδιο βρίσκονται και οι έρευνες για πολιτογράφηση που διενεργήθηκε από μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Λευκωσίας και ο φάκελος θα παραδοθεί εκ νέου στη Νομική Υπηρεσία για λήψη αποφάσεων. Παράλληλα, κατά τη σύσκεψη εξετάστηκε η πορεία όλων των υποθέσεων πολιτογραφήσεων που διερευνά το ειδικό κλιμάκιο ανακριτών στο Αρχηγείο Αστυνομίας και πλησιάζουν τις 100.

Στη σύσκεψη παρέστησαν εκτός από τους επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, ομάδα λειτουργών που παρακολουθεί τις υποθέσεις, ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο βοηθός αρχηγός καταπολέμησης εγκλήματος, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Αρχηγείου και ο υπεύθυνος του ανακριτικού κλιμακίου.