Το κόμμα «Δρόμος Ανεξαρτησίας» ανέφερε ότι δεν εγκρίνει το γεγονός ότι επανδρωμένα ή μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη απογειώνονται από την Κύπρο για να σκορπίσουν θάνατο σε άλλους λαούς και πρόσθεσε ότι «δεν αποδεχόμαστε τη χρήση του νησιού ως αβύθιστου αεροπλανοφόρου, ούτε από την Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε από την Τουρκία, ούτε από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Αβρούπα γράφει σήμερα ότι συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την παραχώρηση του παράνομου αεροδρομίου Λευκονοίκου στον τουρκικό στρατό και ο «Δρόμος Ανεξαρτησίας» αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή του πως «οι αποφάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και των τουρκικών – τουρκοκυπριακών κυβερνήσεων καθιστούν τη χώρα μας μέρα με τη μέρα στόχο ενός περιφερειακού πολέμου».

Επιπλέον γίνεται λόγος και για έλλειψη διαφάνειας σε σχέση με τον σκοπό που θα χρησιμοποιηθεί το παράνομο αεροδρόμιο και σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν ισχυρίστηκε ότι ψήφισαν υπέρ διότι τους δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί ως βάση και δεν θα αναπτυχθούν πολεμικά αεροπλάνα.

Με τίτλο «Λευκόνοικο βάση ΝΑΤΟ» η Αβρούπα γράφει ότι το 2021, δηλαδή πριν από 3 χρόνια, αναπτύχθηκαν στο παράνομο αεροδρόμιο Λευκονοίκου μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Bayraktar που ανήκαν στη διοίκηση των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων. Μεταφέρθηκαν και μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Akıncı, Aksungur και ΑΝΚΑ, προστίθεται, ενώ λεγόταν ότι θα σταθμεύσουν και αεροσκάφη F-16. Η εφημερίδα αναρωτιέται πόσες φορές θα θέσουν υπό κατοχή το αεροδρόμιο, εφόσον το έκαναν ξανά πριν τρία χρόνια και αναρωτιέται κατά πόσο το πήραν από ναυτικό και το έδωσαν στην αεροπορία της Τουρκίας.