Απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάθεσης τροποποιητικού νομοσχεδίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, εξηγώντας ότι δε συζητούνται επί του παρόντος αλλαγές επί της ευρύτερης φιλοσοφίας της μεταρρύθμισης, αλλά ζητήματα πρακτικής εφαρμογής.

Έστειλε δε μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις, σημειώνοντας ότι «τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις υπερβαίνουν τις μικροκομματικές διαφορές και αυτό που αναμένει ο πολίτης είναι η μεταρρύθμιση να εφαρμοστεί επιτυχώς».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μιλούσε ενώπιον λειτουργών του Τύπου, όπου, ερωτηθείς σχετικά, ξεκαθάρισε ότι η σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό έγινε προς ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων για τις ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί μεχρι στιγμής από πλευράς εκτελεστικής εξουσίας και για ζητήματα στα οποία υφίστανται καθυστερήσεις και όπου χρειάζεται η συνδρομή των πολιτικών δυνάμεων για να προχωρήσουν.

Κληθείς, αργότερα, να σχολιάσει γιατί η Κυβέρνηση δεν άφησε να πραγματοποιηθεί η εν λόγω συζήτηση στην προγραμματισμένη σύσκεψη στη Βουλή στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών την ερχόμενη Πέμπτη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η εν λόγω σύσκεψη δεν έρχεται σε αντιπαραβολή με οποιανδήποτε άλλη σύσκεψη, ενώ αναφέρθηκε στον εποπτικό ρόλο της Κυβέρνησης για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης.

Υπέδειξε συγκεκριμένα ότι η παρούσα Κυβέρνηση κλήθηκε να εφαρμόσει τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κι αφού υπενθύμισε ότι η μεταρρύθμιση είχε υπερψηφιστεί από την ολομέλεια της Νομοθετικής Εξουσίας κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης, ακολούθως υπογράμμισε ότι η Εκτελεστική Εξουσία κλήθηκε να συνδράμει σε αυτές τις προσπάθειες εποπτικά και ο Yπουργός Εσωτερικών από την πρώτη στιγμή ανέλαβε την πραγματοποίηση συσκέψεων για την επιτυχή εφαρμογή της.

«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο χρονικό ορίζοντα», προειδοποίησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ζητήματα, όπως για παράδειγμα η πορεία των αδειοδοτήσεων, που χρειάζεται να εξεταστούν, ενώ τόνισε ότι «τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις υπερβαίνουν τις μικροκομματικές διαφορές και αυτό που αναμένει ο πολίτης είναι η μεταρρύθμιση να εφαρμοστεί επιτυχώς».

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι «θα είμαστε εδώ, σε στενή συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις, να αξιολογήσουμε εγκαίρως για να γίνουν, όπου χρειάζονται, διορθωτικές κινήσεις».