Το κεφάλαιο Λάρνακα έκλεισε και ένας μεγάλος πονοκέφαλος για την Πινδάρου υποχώρησε. Πλέον υπάρχει άλλος αέρας στο κόμμα και αυτό φάνηκε χθες και από τις δηλώσεις της προέδρου του κόμματος Αννίτας Δημητρίου.

Μετά την προχθεσινή πανηγυρική παρουσίαση του Μιχάλη Ππεκρή ως υποψήφιου για τη Δημαρχία Λάρνακας, η πρόεδρος του κόμματος βγήκε χθες και για δηλώσεις με αφορμή τη σύσκεψη στην Βουλή για το θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γνωρίζοντας πώς θα δεχόταν ερωτήσεις και για τα εσωκομματικά.

Έστρεψε τα πυρά της προς την Κυβέρνηση για την ευθύνη εφαρμογής τη μεταρρύθμισης και απάντησε και σε όσα ρωτήθηκε για τον ΔΗΣΥ. Είναι προφανές ότι, συν όλων των άλλων, η πρόεδρος του κόμματος θέλει να βγει και η ίδια μπροστά για να στείλει και μήνυμα- απάντηση προς όσους την αμφισβητούν μετά και όσα προηγήθηκαν όλο αυτό το διάστημα.

Η ηγεσία της Πινδάρου νιώθει πλέον ότι λύθηκε ένα μεγάλο πρόβλημα για την ίδια και για το κόμμα χάριν σε συντονισμένες ενέργειες που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Αυτό φάνηκε και στα όσα λέχθηκαν χθες και κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος.

Την ώρα της συνεδρίας εξήγγελλε και επίσημα την υποψηφιότητα του ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης για την προεδρία  του Επαρχιακού Οργανισμού Λάρνακας κλείνοντας τυπικά και όλες τις εκκρεμότητες που υπήρχαν. Αυτό έδωσε και τη δυνατότητα, η συζήτηση στο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος να αναλωθεί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, στον επικοινωνιακό και οργανωτικό σχεδιασμό της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος.

Συζητήθηκε επίσης η υποψηφιότητα του Μιχάλη Ππεκρή και συμφωνήθηκε ότι πρέπει όλοι να εργαστούν για την όσο το δυνατό καλύτερη προώθηση της υποψηφιότητας του.

Αναφορά, όπως πληροφορούμαστε, έγινε και στην υποψηφιότητα του Νίκου Τορναρίτη στη Λευκωσία και την ανάγκη για πιο ενεργή στήριξη της απ’ όλους. Μετά τη συνέδρια ήρθε και η ανακοίνωση του κόμματος για τον Μιχάλη Ππερκή, Ευάγγελο Ευαγγελίδη και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Η μόνη εκκρεμότητα στην επαρχία Λάρνακας είναι ο Δήμος Δρομολαξιάς- Μενεού.

Στις δηλώσεις της στη Βουλή η Αννίτα Δημητρίου επιχείρησε να βάλει τέλεια στα εσωκομματικά ζητήματα, μιλώντας ακόμα για διακύβευμα εκλογών για το κόμμα.

Ερωτηθείσα αν θεωρεί πως έχει κλείσει ο κύκλος της εσωστρέφειας στον ΔΗΣΥ και αν το κόμμα είναι έτοιμο για την προσεχή εκλογική αναμέτρηση, η κ. Δημητρίου είπε ότι μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεών του το κόμμα είναι πλέον έτοιμο να συζητήσει για το πολιτικό διακύβευμα και τη σημαντικότητα των εκλογών, αλλά και να συνομιλήσει με τους πολίτες για το πώς ακριβώς επωφελείται η Κύπρος μέσω της διασφάλισης της ευρωπαϊκής προοπτικής, αλλά και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά, από την εφαρμογή μιας μεγάλης μεταρρύθμισης.

Απάντησε επίσης και για το θέμα των ανταρτών υποψηφίων όταν ρωτήθηκε για το ποιες διαδικασίες αναμένεται να ενεργοποιηθούν για περιπτώσεις υποψηφιοτήτων που δεν συντάχθηκαν με τις επίσημες επιλογές του ΔΗΣΥ, παραπέμποντας στην απόφαση που έλαβε το Πολιτικό Γραφείο για την εφαρμογή του κώδικα δεοντολογίας εκεί και όπου δεν τυγχάνουν αποδοχής οι συλλογικές αποφάσεις του κόμματος.

>> Και η πρόταση για επιστολική ψήφο…

Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως τυχαία και η επιλογή της χθεσινής μέρας για κατάθεση της πρότασης νόμου από την πρόεδρου ΔΗΣΥ για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές. Μια πρόταση η οποία ουσιαστικά, αν τελικά ψηφιστεί, θα αποτελέσει μεγάλη καινοτομία στο εκλογικό σύστημα της Κύπρου και την οποία η πρόεδρος της Βουλής και του ΔΗΣΥ έσπευσε να καταθέσει η ίδια. Διευκρινίζεται βέβαια πώς ακόμα και εάν ψηφιστεί σε νόμο η πρόταση της Αννίτας Δημητρίου δεν θα εφαρμοστεί σε αυτές τις ευρωεκλογές αλλά στις επόμενες, δηλαδή το 2029. Υπενθυμίζεται ότι ένα χρόνο πριν από μία εκλογική αναμέτρηση δεν συζητείται καμία τροποποίηση του εκλογικού νόμου.