Ο Μιχάλης Ππεκρής ήταν τελικά o εκλεκτός της Πινδάρου στη Λάρνακα. Απέναντι στον Ανδρέα Βύρα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός βάζει έναν άλλο Βατυλιώτη και η μάχη για τη Δημαρχία Λάρνακας θα έχει αέρα βατυλιώτικο καθώς και οι δύο τους προέρχονται από την κατεχόμενη κοινότητα της Βατυλής.

Αν αυτό έχει κάποια σημασία στην κάλπη θα φανεί από το αποτέλεσμα. Επικοινωνιακά για την  Πινδάρου το σημαντικότερο είναι ότι έκλεισε την πιο μεγάλη εκκρεμότητα σε ο,τι αφορά τους υποψήφιους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στον ΔΗΣΥ θεωρούν δεδομένο ότι σήμερα κλείνει και το κεφάλαιο περιφερειάρχη Λάρνακας με την ανακοίνωση του Ευάγγελου Ευαγγελίδη. Ο τελευταίος είχε θέσει ως όρο προς την ηγεσία ότι για να κατέλθει ως υποψήφιος, θα πρέπει το κόμμα να έχει πρώτα υποψήφιο Δήμαρχο.

Από τη στιγμή που αυτό το θέμα έκλεισε χθες και επίσημα με την ανακοίνωση του Μιχάλη Ππεκρή, με τον οποίο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Δήμαρχος Αραδίππου διατηρεί πολύ καλές σχέσεις, θεωρείται κλειστό για την Πινδάρου και το θέμα του περιφερειάρχη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης είχε ενημερωθεί πριν από την επίσημη ανακοίνωση για τη θετική κατάληξη με τον Μιχάλη Ππεκρή εκφράζοντας ικανοποίηση.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι σήμερα ή το αργότερό αύριο θα γίνει και η επίσημη εξαγγελία από μέρους του Ευάγγελου Ευαγγελίδη και ακολούθως θα ακολουθήσει και η ανακοίνωση από το κόμμα.

Στην τοπική κοινωνία της Λάρνακας τις τελευταίες ώρες μετά την ανακοίνωση Ππερκή έχει ξεκινήσει και μία άλλη συζήτηση. Σύμφωνα με τα όσα λέγονται, βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές κινήσεις προκειμένου να διαφοροποιηθεί το σκηνικό στο Δήμο Λάρνακας, με απόσυρση της υποψηφιότητας του βουλευτή του ΕΛΑΜ Σωτήρη Ιωάννου.

Αυτό το οποίο λέγεται είναι ότι γίνονται κάποιες κινήσεις με το σκεπτικό να αναδειχθεί μία υποψηφιότητα απέναντι στον Ανδρέα Βύρα για να έχει πιθανότητες να τον κερδίσει. Συναγερμικοί κύκλοι μάλιστα έκαναν λόγο για τη δημοφιλία του Μιχάλη Ππεκρή στους συναγερμικούς της Λάρνακας, χαρακτηρίζοντας τον ως μία υποψηφιότητα που συσπειρώνει το κόμμα.

Οι πληροφορίες πάντως δεν επιβεβαιώνονται σε επίσημο επίπεδο. Αντίθετα μάλιστα οι πληροφορίες από το ΕΛΑΜ σημείωναν πώς η υποψηφιότητα Σωτήρη Ιωάννου ήταν αποτέλεσμα απόφασης συλλογικών οργάνων του κόμματος και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή οποιοσδήποτε λόγο για να αλλάξει αυτή η απόφαση.

Η Πινδάρου χθες επιχείρησε να δώσει πανηγυρικό στίγμα στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μιχάλη Ππεκρή, καλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στην οποία ανέλαβε να τον παρουσιάσει η ίδια η πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου.

Η τελευταία είχε συνάντηση μιάμιση ώρας μαζί του την Δεύτερα το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος επιχειρώντας να το πείσει. Η πρωτοβουλία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, ξεκίνησε από τον αναπληρωτή πρόεδρο του κόμματος Ευθύμιο Δίπλαρο από το Σάββατο το βράδυ, όταν και έγινε η πρώτη κρούση προς τον Μιχάλη Ππεκρή.

Έγιναν διάφορες συζητήσεις τις μέρες αυτές και αυτό εξηγεί και τις διαρροές των τελευταίων ημερών που ήθελαν να ανακοινώνεται κάτι.  Η συμφωνία τελικά έκλεισε οριστικά προψες το βράδυ, με την ηγεσία του κόμματος να δίνει διαβεβαιώσεις για την υποστήριξη που θα παράσχει στην υποψηφιότητα του προκειμένου αυτή να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι στον Βύρα, Ήδη γίνεται προσπάθεια κινητοποίησης στελεχών στην πόλη προκειμένου να δουλέψουν για την υποψηφιότητα Ππεκρή.

Στη δήλωση χθες η Αννίτα Δημητρίου αφού παρουσίασε τον Μιχάλη Ππεκρή υπέδειξε πως πρόκειται για έναν νέο επιτυχημένο και αυτοδημιούργητο, ο οποίος, όπως υπεστήριξε έχει και τα προσόντα και τα χαρακτηριστικά που αναζητεί ο ΔΗΣΥ. Επιπλέον, η κ. Δημητρίου στάθηκε στη θητεία Ππεκρή στη θέση του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Λάρνακας, κάνοντας λόγο για ένα πρόσωπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει τη Λάρνακα καθημερινά και γνωρίζει τα προβλήματα.

Ακολούθως, ο Μιχάλης Ππεκρής, ευχαρίστησε την Αννίτα Δημητρίου, ενώ δήλωσε ετοιμότητα για να αναλάβει τη μεγάλη ευθύνη της υποψηφιότητάς του για τη δημαρχία της Λάρνακας. «Είμαι έτοιμος να σηκώσω μανίκια και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Γνωρίζω τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τι χρειάζεται για να πάει μπροστά η Λάρνακα».