Θέλει να κλείσει όσο το δυνατό πιο σύντομα το κεφάλαιο ευρωεκλογές με ένα όσο το δυνατό πιο δυνατό και ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο.

Ο λόγος για το ΔΗΚΟ και τον πρόεδρο του ο οποίος εντατικοποιεί τις προσπάθειες του για την εξεύρεση υποψηφίων. Χθες κυκλοφόρησαν τα ονόματα του βουλευτή Χρύση Παντελίδη, της πρώην ευρωβουλεύτριας Ελένης Θεοχάρους και του τέως προέδρου του Δ.Σ. του ΡΙΚ Γιώργου Κέντα μετά από δημοσίευμα της ιστοσελίδας 24news. Όπως πληροφορούμαστε όντως ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, προσέγγισε και πρότεινε στα συγκεκριμένα άτομα να είναι υποψηφία με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος.

Στην περίπτωση του Χρύση Παντελίδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από μέρους του. Απάντηση δεν έδωσε ούτε η Ελένη Θεοχάρους με την οποία ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα συναντηθεί αύριο. Η Ελένη Θεοχάρους ήταν στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ και στις προηγούμενες ευρωεκλογές. Έχει διατελέσει δύο θητείες στην Ευρωβουλή στην οποία είχε εκλεγεί ως υποψήφια του ΔΗΣΥ. Απάντηση στην πρόταση Νικόλα Παπαδόπουλου δεν έδωσε ούτε ο Γιώργος Κέντας. Πέραν αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προσεγγιστεί και άλλα άτομα τα οποία δεν έδωσαν ακόμα απαντήσεις.

Οι πληροφορίες επιμένουν επίσης ότι δύσκολα θα μπει στην μάχη κάποιος άλλος από την κοινοβουλευτική ομάδα παρόλο ότι προσεγγίστηκαν άτομα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε πρόταση τόσο στον βουλευτή Πάφου Χρύσανθο Σαββίδη όσο και στον βουλευτή Λεμεσού Παύλο Μυλωνά.

Το μόνο δεδομένο που υπάρχει μέχρι στιγμής σε ο,τι αφορά το ΔΗΚΟ και το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών είναι η υποψηφιότητα του Κώστα Μαυρίδη. Ο ευρωβουλευτής του κόμματος θα διεκδικήσει για 3η θητεία με το περιβάλλον του μάλιστα να διαψεύδει κατηγορηματικά τα διάφορα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί μισής θητείας ή περί διεκδίκησης βουλευτικής έδρας το 2026. Αυτό το οποίο τονίζεται μάλιστα είναι η πρόθεση του για διεκδίκηση θέσης αντιπροέδρου στο Ευρωκοινοβουλίου.

Δεδομένη επίσης πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα της διευθύντριας του Γραφείου Τύπου του κόμματος και μέλους της Γραμματείας Κατερίνας Χριστοφίδου.

Απ’ εκεί και πέρα όλα τα σενάρια είναι ανοικτά και το θέμα αναμένεται να κλείσει στην συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία έχει οριστεί για τις 20 Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος δεν έγινε καμία αναφορά στο θέμα του ευρωψηφοδελτίου.

>> Ανοικτή η Αμμόχωστος

Κατά την ψεσινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ επικυρώθηκαν οι υποψηφιότητες των προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών, Κωσταντίνου Γιωρκάτζη στη Λευκωσία, Γιάννη Τσουλόφτα στη Λεμεσό, Άγγελου Χατζηχαλάμπους στη Λάρνακα και Χαράλαμπου Πιττοκοπίστη στην Πάφο.

Παραμένει ανοικτό το θέμα της Αμμοχώστου, όχι μόνο για τη θέση του περιφερειάρχη αλλά και για την θέση Δημάρχου και αντιδημάρχου. Η χθεσινή συνεδρία επικύρωσε τις υποψηφιότητες για 27 Δημάρχους, ελεύθερους και κατεχόμενου. Εκτός από το Δήμο Αμμοχώστου δεν λήφθηκε απόφαση ούτε για τον Δήμο Κυθρέας.

>> Γρίφος και η ΔΗΠΑ

Ανοικτό παραμένει το κεφάλαιο ευρωψηφοδέλτιο και για την Δημοκρατική Παράταξη. Αυτό το οποίο αναφέρουν οι πληροφορίες μας η ηγεσία του κόμματος θέλει να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο των τοπικών εκλογών.

Μέχρι τώρα όλα τα σενάρια παραμένουν ανοικτά και δεν έχει ακόμα καθοριστεί κάποια συνεδρία συλλογικού οργάνου του κόμματος που να αφορά τις ευρωεκλογές. Το όνομα του βουλευτή Αλέκου Τρυφωνίδη παίζει ως σενάριο για να είναι υποψήφιος, χωρίς αυτό να θεωρείται δεδομένο. Απ΄εκεί και πέρα τίποτε άλλο δεν διαρρέει.

>> Στην Κύπρο η Μέτσολα

Την πρόθεση της να επισκεφθεί την Κύπρο για να ενθαρρύνει τους Κύπριους πολίτες να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, εξέφρασε χθες , η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), Ρομπέρτα Μέτσολα.

Σε δηλώσεις της σε Κύπριους δημοσιογράφους, που βρίσκονται στο Στρασβούργο για την Ολομέλεια του ΕΚ, και, κληθείσα να στείλει ένα μήνυμα στην Κύπρο, η κ. Μέτσολα είπε ότι η Κύπρος «ήταν πάντα στην καρδιά μου», σημειώνοντας ότι έχει επισκεφθεί τη χώρα αρκετές φορές, από τότε που εξελέγη Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, «και ανυπομονώ να έρθω τους επόμενους μήνες, προκειμένου να ενθαρρύνω τους Κύπριους πολίτες να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές μεταξύ 6-9 Ιουνίου».

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό», είπε, σημειώνοντας ότι θα είναι «η μεγαλύτερη πολυεθνική δημοκρατική άσκηση που θα δούμε σε αυτήν την ήπειρο φέτος».

Κλείνοντας, προέτρεψε τους Κύπριους πολίτες να ψηφίσουν, «διαφορετικά, άλλοι θα αποφασίσουν για εσάς».