Αμερικανικοί πύραυλοι μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ από το Κατάρ μέσω της Κύπρου, ενόψει της προετοιμασίας της ισραηλινής αεράμυνας για την αντιμετώπιση της πρόσφατης ιρανικής πυραυλικής επίθεσης, μετέδωσε το βράδυ της Πέμπτης η ισραηλινή κρατική τηλεόραση.

Συγκεκριμένα, το ισραηλινό κρατικό μέσο, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες στρατιωτικές πηγές, ανέφερε ότι η μεταφορά των πυραύλων, που βρίσκονταν στη στρατιωτική βάση που διατηρούν οι ΗΠΑ στο Κατάρ, πραγματοποιήθηκε με ειδικές πτήσεις μεταγωγικών αεροσκαφών με τελικό προορισμό την αεροπορική βάση Νεβατίμ, η οποία βρίσκεται στην έρημο Νέγκεβ στο νότιο Ισραήλ.

Η Κύπρος επελέγη ως ενδιάμεσος σταθμός των πτήσεων, προκειμένου «να μην έρθει σε δύσκολη θέση η πολιτική ηγεσία του Κατάρ, καθότι δεν διατηρεί επίσημες διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ», διευκρινίζεται στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ισραηλινής κρατικήςτηλεόρασης.

Η πληροφορία δεν συνοδεύτηκε από επίσημες ανακοινώσεις εκ μέρους των Κυβερνήσεων του Κατάρ, του Ισραήλ ή των Ηνωμένων Πολιτειών.

KYΠΕ