Η ώρα της υποβολής υποψηφιοτήτων για τις ευρωεκλογές έχει φτάσει. Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί ουσιαστικά και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής για κόμματα και υποψηφίους. Η κάλπη των ευρωεκλογών, έχει διττή σημασία. Από την μια είναι το ποσοστό που θα καταγράψει το κάθε κόμμα και από την άλλη τα άτομα που θα πάνε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η σημερινή μέρα και η όλη διαδικασία προσφέρεται για να σταλούν μηνύματα πολιτικής αλλά και επικοινωνιακής σημασίας. Από  τα άτομα που θα τους προτείνουν και θα δηλώσουν στήριξη μέχρι και τα άτομα που θα τους συνοδεύουν σήμερα στο συνεδριακό κέντρο Φιλοξενία.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης θα έχει την τιμητική του εις διπλούν να είναι ανάμεσα στους προτείνοντες δύο υποψηφιών ευρωβουλευτών του ΔΗΣΥ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, ενώ θα παρελάσουν επίσης ανάμεσα στους προτείνοντες και υποστηρίζοντες των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, τα ονόματα της Ρέας Παπαγεωργίου, του Γιάννη Σπανού, του Παναγιώτη Σεντόνα, της Άρτεμης Αντωνιάδου της Λούλλας Ιωνίδου και του βουλευτή Δημήτρη Δημητρίου.

Η ηθοποιός Δέσποινα Μπεμπεδέλη, ο τέως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και ο πρώην Υπουργός  Κίκης Καζαμίας είναι μερικοί από τους προτείνοντας και υποστηρίζοντες υποψηφίων του ευρωψηφοδελτίου του ΑΚΕΛ.

Οι υποψήφιοι του ΔΗΚΟ θα έχουν κοινούς προτείνοντες και υποστηρίζοντες την ηγεσία του κόμματος, τον πρόεδρο Νικόλα Παπαδόπουλο και την αναπληρώτρια Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και υποστηρίζοντες τον κεντρικό οργανωτικό του κόμματος Φύτο Κωσταντίνο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Πανικό Λεωνίδου.

Με ανάλογη συνταγή κατέρχεται και η ΕΔΕΚ όπου σχεδόν όλους τους υποψηφίους θα προτείνει ο πρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόπουλος και ο υπεύθυνος της προεκλογικής Μορφάκης Σολομωνίδης. Κάποιοι εκ των υποψηφίων θα έχουν τους δικούς τους προτείνοντες και υποστηρίζοντες.

Με κοινούς προτείνοντες και υποστηρίζοντες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, θα υποβάλουν υποψηφιότητα και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΔΗΠΑ. Η πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου για παιδιά με αυτισμό Κύπρου και ο πρόεδρος της παράταξης Τασούλα Γεωργιάδου, Μάριος Καρογιάν θα είναι στους προτείνοντες και ο τέως Υπουργός Γεωργίας Πέτρος Ξενοφώντος και ο νομικός Μενέλαος Κυπριανού στους υποστηρίζοντες.

Την ίδια συνταγή ακολουθούν και οι Οικολόγοι. Προτείνοντες θα είναι ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης και ο Γιώργος Στυλιανίδης της Γραμματείας των Οικολόγων, ενώ  προτείνοντες θα είναι η Αλεξία Σακαδάκη και Μυριάνα Χρίστου.

Στο ΕΛΑΜ θα έχει ο κάθε υποψήφιος τους δικούς του προτείνοντες και υποστηρίζοντες.

Από πλευράς Volt, ο κάθε υποψήφιος θα έχει τους δικούς του προτείνοντες και υποστηρίζοντες. Ξεχωρίζουν τα ονόματα των Χριστόφορου Πισσαρίδης, της Μυρτιάνας Πιερή, της Θεανώς Καλαβανά και της Αλεξάνδρας Ατταλίδου.

Η διαδικασία της υποβολής υποψηφιοτήτων θα ξεκινήσει σήμερα το πρωί στις 8:30 με το Κίνημα Οικολόγων να αρχίζει πρώτο και θα κλείσει με τον ΔΗΣΥ στις 12:15. Στις 9:00 θα υποβάλλουν υποψηφιότητα οι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ, στις 09:15 οι Ενεργοί Πολίτες, στις 09:30 το Κίνημα Εθνικής Δράσης.

Στις 09:45   θα υποβάλει ως ανεξάρτητος ο Ανδρόνικος Ζερβίδης, στις  10:00 η ΕΔΕΚ στις 10:15 το ΔΗΚΟ, στις 10:30       το ΒΟΛΤ ΚΥΠΡΟΣ, στις  10:45 η «ΝΙΚΗ», στις 11:00 το ΕΛΑΜ, στις 11:15 η ΔΗΠΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, στις 11:30 το ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΥΠΡΟΥ, στις 11:45 και ο Φειδίας Παναγιώτου ως ανεξάρτητος.