Λέχθηκαν πολλά σήμερα Τετάρτη στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης νόμου για το μπούλινγκ στα σχολεία, εργασία, στρατό. 

Η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου που είχε καταθέσει τη σχετική πρόταση η οποία ενοποιήθηκε με αυτήν του βουλευτή του ΑΚΕΛ Ανδρέα Πασιουρτίδη, εμφανίστηκε στην Επιτροπή διαβασμένη, γνώριζε με λεπτομέρεια το πρόβλημα και ήταν καυστική ιδιαίτερα για τη νομοθεσία του 2020 που αφορά στην πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας.

Όταν μάλιστα από το ΥΠΑΝ και από άλλους αναφέρθηκε ότι θα ψηφιστεί μια ακόμα νομοθεσία που θα είναι ανεφάρμοστη, η πρόεδρος της Βουλής χωρίς περιστροφές ανέφερε ότι αυτό είναι το καθήκον των βουλευτών. Η εφαρμογή των νόμων αφορά στην πολιτεία.

Διερωτήθηκε μάλιστα τι κάνει το Υπουργείο Παιδείας και δεν εφαρμόζει τη νομοθεσία για πρόληψη της παραβατικότητας στα σχολεία. Επί τούτου ζήτησε ενημέρωση από την αρμόδια υπουργό, ενώ δεν δίστασε να επιρρίψει και ευθύνη στη Βουλή, γιατί η νέα πρόταση νόμου για το μπούλινγκ μόλις προχθές στάληκε στους εμπλεκόμενους.

Α-Ω