Το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε παρουσιάζει το έργο «Θλιμμένος Φόβος» της Χλόης Μελίδου στις 8 και 9  Ιουλίου στις 8.30μ.μ στον Τεχνοχώρο ΕΘΑΛ στη Λεμεσό. 

Εμπνευσμένο από το βιβλίο «Peurs Bleues et Humour Noir» του Φραν Κράουζε και τις ιστορίες ανθρώπων που περιγράφουν τις φοβίες τους, το έργο «Θλιμμένος Φόβος» βάζει το σώμα στη διαδικασία να θυμηθεί πώς συμπεριφέρεται όταν φοβάται.

Οι μικρές αυτές ιστορίες με χιούμορ, αρχίζουν με τρόμο και καταλήγουν να μας αποκαλύπτουν το παράλογο του φόβου και τη μη ύπαρξη πραγματικού κινδύνου, κάνοντάς μας να αναρωτηθούμε τι είναι ο φόβος.

Πόσο παράλογο είναι να φοβόμαστε αυτό που φοβόμαστε; Είναι κάτι πραγματικά επικίνδυνο ή μήπως μόνο σε μας φαίνεται τρομακτικό; Είναι συνέπεια κάποιου γεγονότος ή είναι κάτι που απλώς άρχισε να μας βασανίζει χωρίς κάποιο προφανή λόγο; Μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό; Μαθαίνουμε να ζούμε μαζί του; Πώς επηρεάζει τη ζωή μας μια φοβία (ή και περισσότερες) κοινωνικά, πρακτικά και ψυχικά; Τι είναι αυτό που μας οδηγεί στον φόβο του κενού, της κατάρρευσης, αναγκάζοντάς μας να ζούμε με άμυνες που καθορίζουν τη συμπεριφορά μας και τη συναισθηματική μας κατάσταση;

Συντελεστές

  • Χορογραφία: Χλόη Μελίδου
  • Με τους: Μάγδα Αργυρίδου, Πηνελόπη Βασιλείου, Νατάσα Δημητριάδου και Σωτήρη Σωτηρίου
  • Μουσική: Δημήτρης Ζαχαρίου
  • Σκηνικά: Hardy Hanneman
  • Κοστούμια: Ελένη Παπαβασιλείου
  • Σχεδιασμός Φωτισμού: Παναγιώτης Μανούσης
  • Γραφιστικά: Δάφνη Μηνά
  • Κείμενο: ΦόΒ Υπογλώσσιο Νυχτερινό
  • Στέλλα Βοσκαρίδου Οικονόμου, εκδόσεις τεχνοδρόμιον 2015

* Το έργο πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2022 του ΥΠΠΑΝ.

  • Λεμεσός, Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, 8 & 9 Ιουλίου, 8.30μ.μ. 99349265

Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε

Το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε ιδρύθηκε το 1999. Mέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό του 52 έργα, με συμμετοχές στην Πλατφόρμα σύγχρονου χορού, στο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ χορού (site specific), στο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ χορού, και άλλες ανεξάρτητες παραγωγές. Έχει παρουσιάσει έργα του στο Λονδίνο και στην Αθήνα.

Εκτός από την παραγωγή καλλιτεχνικού έργου, η ομάδα από την ίδρυση της, συμμετέχει ενεργά σε συντονισμένες με άλλες ομάδες ενέργειες, που αποσκοπούν στην δημιουργία θεσμών οι οποίοι προωθούν την ανάπτυξη του χορού στην Κύπρο και επιτρέπουν στις ομάδες να παράγουν και να παρουσιάζουν το έργο τους.

Το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Στέγης Σύγχρονου Χορού Λεμεσού (2007)  όπως και της Νέας Κίνησης Ομάδων Χορού Χορευτών και Χορογράφων Κύπρου ( 2004). Βασικοί συντελεστές της ομάδας από την ίδρυση της είναι οι χορογράφοι Χλόη Μελίδου και Ρούλα Κλεοβούλου.