Έρμαια του μεγαλύτερου παλιρροϊκού κύματος του κόσμου βρέθηκαν δεκάδες άνθρωποι στην Κίνα και συγκεκριμένα στον ποταμό Qiantang που συχνά αναφέρεται ως «ασημένιος δράκος».

Το σημείο προσελκύει σημαντικό αριθμό τουριστών κάθε χρόνο με αφορμή το φυσικό φαινόμενο. Έτσι, την Κυριακή (1/10) δεκάδες ήταν τα άτομα που συγκεντρώθηκαν για να παρατηρήσουν το τεράστιο παλιρροϊκό κύμα, ωστόσο αυτό που συνέβη λίγα λεπτά αργότερα δεν το περίμενε κανείς.

Όπως θα δείτε στο σχετικό βίντεο, το κύμα ξεπέρασε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν όλοι όσοι στηρίζονταν σε αυτά.

Άγνωστο παραμένει εάν υπήρξαν τραυματισμοί.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κίνα βρίσκεται στην τρίτη ημέρα των οκταήμερων διακοπών για το «Φεστιβάλ στα Μέσα του Φθινοπώρου», αλλά και για τον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας της Κίνας.

Συνολικά περισσότερα από 20 εκατομμύρια επιβατικά ταξίδια καταγράφηκαν στην Κίνα την Παρασκευή, ενώ περισσότερα από 17 εκατομμύρια ταξίδια έγιναν το Σάββατο, κατά τις δύο πρώτες ημέρες της περιόδου των φετινών φθινοπωρινών διακοπών, οι οποίες, θα συνεχιστούν μέχρι την 6η Οκτωβρίου.

philenews / in.gr