Στις Κεντρικές Φυλακές για τα επόμενα εννέα χρόνια θα παραμένει ο 44χρονος Ανδρέας Καρσεράς, ο οποίος καταδικάστηκε χθες από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο σε σχέση με το φυτώριο κάνναβης αλλά και ποσότητα περίπου 11 κιλών ναρκωτικών που εντοπίστηκαν στις 26 Μαΐου 2021 στην οικία του στον Άγιο Αθανάσιο.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού καταδίκασε τον 44χρονο, αφού τον έκρινε ένοχο μετά από παραδοχή του, σε εννέα χρόνια ποινής φυλάκισης στην κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Ο 44χρονος είχε προχωρήσει σε προηγούμενη δικαστική διαδικασία σε παραδοχή. Συγκεκριμένα, παραδέχθηκε την κατηγορία της κατοχής και καλλιέργειας φυτών κάνναβης, κατοχής ναρκωτικών, κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Το Δικαστήριο, σύμφωνα με την απόφασή του, έλαβε υπόψη του ως μετριαστικούς παράγοντες το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορούμενου, τις οικογενειακές και οικονομικές του περιστάσεις καθώς και την άμεση παραδοχή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποινή 9 ετών για το φυτώριο και τα 11κιλά κάνναβης

 

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, τα μέλη της ΥΚΑΝ, στις 26 Μαΐου 2021 και μετά από σχετική πληροφορία που έλαβαν, ανέκοψαν το αυτοκίνητο του 44χρονου. Σε έρευνα που έγινε στο όχημά του, ανευρέθη σε τέσσερις νάιλον συσκευασίες, ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, βάρους ενός κιλού και 140 γραμμαρίων. Οι Αρχές είχαν μάλιστα πληροφορία ότι ο 44χρονος ετοιμαζόταν να προχωρήσει σε κοντραμπάντο ναρκωτικών, ωστόσο δεν πρόλαβε. Στη συνέχεια, ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του 44χρονου όπου εντοπίστηκε σε δωμάτιο ειδικά διαρρυθμισμένο θερμοκήπιο εσωτερικού χώρου, με εγκατεστημένα συστήματα ειδικού φωτισμού και εξαερισμού, καθώς επίσης και 22 υπό καλλιέργεια φυτά κάνναβης, ύψους από 14 μέχρι και 20 εκατοστόμετρα περίπου. Επίσης, εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, βάρους περίπου 11 κιλών καθώς και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.