Σήμερα θα συνεχισθεί η δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου με κατηγορούμενο 39χρονο Ρώσο για τον οποίο η κατηγορία της ανθρωποκτονίας μετατράπηκε σε κατηγορία πράξεων που σκοπεύουν την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Πρόκειται για την υπόθεση του θανάτου του Ουκρανού Igor Kamanets που διαπράχθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2020. Σήμερα θα αγορεύσει η υπεράσπιση του κατηγορούμενου για μετριασμό της ποινής.

Η εξέλιξη της μετατροπής της κατηγορίας σημειώθηκε στη συνεδρία της 26ης Ιανουαρίου για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του Ουκρανού Igor Kamanets. Eνώ η υπόθεση ήταν ορισμένη για ακρόαση, η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε την άδεια του Δικαστηρίου για να τροποποιήσει το κατηγορητήριο προσθέτοντας την κατηγορία των πράξεων που σκοπεύουν την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου δεν έφερε ένσταση στο αίτημα. Το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα τροποποίησης και ο 39χρονος κατηγορούμενος απήντησε παραδοχή στην νέα κατηγορία. Κατόπιν τούτου, η κατηγορούσα αρχή καταχώρησε αναστολή ποινικής δίωξης εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.