Την τελευταία της πνοή άφησε χθες το βράδυ στο Ιατρικό Κέντρο «Υγεία» στην Αθήνα, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, όπου νοσηλευόταν μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου.

Η κ. Αιμιλιανίδου είχε υποστεί το βράδυ της 15ης Μαΐου ανεύρυσμα εγκεφαλικής αρτηρίας και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην Αθήνα. Αρχικά, είχε εισαχθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λευκωσία και εν συνεχεία, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο «Υγεία» στην Αθήνα, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Αμέσως μετά και μέχρι χθες βρισκόταν σε καταστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Με το άκουσμα του θανάτου της, η Προεδρία της Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονταν τα εξής: «Με βαθύτατη θλίψη η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοινώνει πως η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, άφησε την τελευταία της πνοή στις 8 και 30 το βράδυ της 6ης Ιουνίου 2022, σε ηλικία 68 ετών, στο Ιατρικό Κέντρο “Υγεία”, στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση εκφράζουν βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά της». Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε πως «είμαι βαθύτατα θλιμμένος. Η απώλεια της αγαπημένης μου Ζέτας με συγκλονίζει. Ειλικρινή συλλυπητήρια στον υιό της Αχιλλέα και στα αδέλφια της Μαίρη και Δώρο. Η Ζέτα θα λείψει από όλους μας. Κυρίως όμως από την πατρίδα μας που χάνει μία έντιμη, ευφυή και αποτελεσματική υπουργό». Αμέσως μετά την είδηση για τον θάνατο της υπουργού Εργασίας, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος προχώρησε σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να πει το τελευταίο αντίο.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1954 στη Λευκωσία. Σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια απέκτησε δίπλωμα Μάρκετινγκ από το Cyprus Institute of Marketing. Το 1979 διορίστηκε στο Τμήμα Τελωνείων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο οποίο υπηρέτησε από πολλές θέσεις. Διετέλεσε επίσης γενική διευθύντρια του υπουργείου Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού. Στις 4 Απριλίου 2013 διορίστηκε υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην πρώτη διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, θέση στην οποία παρέμενε μέχρι χθες.