Μετά την προκήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανακαίνιση του διατηρητέου κτιρίου επί της οδού Αθηνάς, ιδιοκτησίας του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η δημοτική αρχή Πάφου «τρέχει» με εντατικό ρυθμό τις διαδικασίες προκειμένου να προωθηθεί ο στόχος της κατά το δυνατό συντομότερης μεταστέγασης των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας στον χώρο. Μαζί με την ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του κτιρίου, θα γίνει και ανέγερση τριώροφου κτιρίου, μαζί με χώρο στάθμευσης και αποθηκευτικό χώρο στο υπόλοιπο μέρος του οικοπέδου, για τη στέγαση των πέντε Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη η οποία είχε αποφασισθεί σε συνάντηση στη Λευκωσία του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον Διευθυντή του Τμήματος Δημοσίων Έργων και την Διευθύντρια του Τμήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, επισπεύδεται περαιτέρω σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», αφού τα προβλήματα με τις έντονες αντιδράσεις και οχληρίες αγανακτισμένων πολιτών στα υφιστάμενα ακατάλληλα κτίρια είναι πλέον πολύ συχνές.

Αναμένεται ότι μετά τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό οι κατασκευαστικές εργασίες θα είναι έτοιμες να ξεκινήσουν στα τέλη του 2022.

Η συνολική δαπάνη του έργου, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., αναμένεται να ανέλθει στα 7 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Το κόστος θα καλυφθεί από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και την υλοποίηση του έργου θα αναλάβει ο Δήμος Πάφου.