Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι πολιτών και υποστατικών στη Λεμεσό αλλά και παγκύπρια μετά την άσχημη επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Κύπρος, ενώ σύντομα ενισχύονται τα περίπολα για εφαρμογή των διαταγμάτων περί λοιμοκάθαρσης.

Προχθές η Αστυνομία προχώρησε στο προσωρινό κλείσιμο άλλων δύο υποστατικών στη Λεμεσό, μετά που διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τα σχετικά πρωτόκολλα. Στο ένα ο υπεύθυνος του υποστατικού επέτρεπε τη διεξαγωγή τόμπολας στην παρουσία 10 προσώπων, ενώ στο άλλο επετράπη η είσοδος οκτώ θαμώνων εντός υποστατικού για καφέ, ενώ έπρεπε να βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο. 

Και οι δύο αυτές περιπτώσεις θα οδηγηθούν αύριο στο Δικαστήριο όπου θ’ αποφασιστεί κατά πόσον το κλείσιμό τους θα επεκταθεί μέχρι τη δίκη τους. Οι θαμώνες στα δύο υποστατικά καταγγέλθηκαν εξωδίκως. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι άλλων τεσσάρων υποστατικών, καθώς και άλλα 164 πρόσωπα καταγγέλθηκαν το τελευταίο 24ωρο, στο πλαίσιο των καθημερινών ελέγχων που διενεργεί ανά το παγκύπριο η Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στη Λεμεσό έγιναν άλλες δύο καταγγελίες υποστατικών, στο ένα για ελλιπή σήμανση και στο δεύτερο για ελλιπή σήμανση και για μη χρήση προστατευτικής μάσκας από υπάλληλο. Στη Λάρνακα, έγινε μία καταγγελία υποστατικού, στο οποίο υπάλληλος εργαζόταν χωρίς να έχει υποβληθεί σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης, ενώ στην Πάφο, έγινε μία καταγγελία υποστατικού, στο οποίο δύο θαμώνες εξυπηρετούνταν σε τραπεζοκαθίσματα σε κλειστό χώρο.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια έρευνας που διεξήχθη βάση δικαστικού εντάλματος σε οικία στη Λεμεσό, μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν πέντε πρόσωπα που επιδίδονταν σε κυβεία. Οι πέντε τους, καθώς και η ιδιοκτήτρια της κατοικίας καταγγέλθηκαν εξωδίκως για την κατά παράβαση των Διαταγμάτων συνάθροιση τους, ενώ κατηγορήθηκαν γραπτώς και για αδικήματα που αφορούν στην κυβεία. Οι έλεγχοι που διενήργησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο, ανήλθαν συνολικά στις 13,154. Όσον αφορά στις 164 καταγγελίες προσώπων, στην πλειονότητά τους αφορούσαν μετακινήσεις χωρίς έγκριση μέσω αποστολής τηλεφωνικού μηνύματος sms και μη χρήση προστατευτικής μάσκας. 

Στο μεταξύ, σύντομα προσλαμβάνονται περί τους 200 νέους αστυνομικούς και μετά από εκπαίδευση τριών εβδομάδων (πλην των πυροσβεστών) όλοι θα τοποθετηθούν σε περιπολίες για έλεγχο των διαταγμάτων περί λοιμοκάθαρσης. Προχθές σε σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης αποφασίστηκε ο τρόπος εφαρμογής των νέων μέτρων από την Αστυνομία και το Υφυπουργείο Τουρισμού, ειδικά μετά και τις νέες ρυθμίσεις που έγιναν.