Η θερμοκρασία ανεβαίνει, το καλοκαίρι πλησιάζει κι εμείς παίρνουμε σύντομες ανάσες δροσιάς, κάνοντας στάση στις αγαπημένες μας παγωταρίες.   
 
Kalopesas
Ο Μιχάλης Καλοπέσας υποδέχτηκε τη σεζόν με τα διάσημα signature παγωτά του, να παραδίδονται στην πόρτα μας με ένα μόνο τηλεφώνημα. Φτιαγμένα αποκλειστικά με ποιοτικά συστατικά, καλύπτουν όλες τις παραδοσιακές γεύσεις, όπως είναι το sorbet μάνγκο και φράουλας, τη βανίλια και την καραμέλα, ενώ δεν λείπουν και οι εναλλακτικές προτάσεις, όπως το παγωτό μιλφέιγ με κρέμα βανίλιας και καραμελωμένη σφολιάτα, που αποτελεί τη γεύση του μήνα. Οι παραγγελίες γίνονται είτε τηλεφωνικώς, είτε μέσω του @boltfood_cy. Chrysovalantou Bakery, Λεωφόρος Λυκαβηττού 2, Λευκωσία, 22819555.
 

 
Τενκερλής
Το ελληνικό ζαχαροπλαστείο, που φημίζεται για τα γεμιστά θεσσαλονικιώτικα τσουρέκια του, σερβίρει πλέον και ένα απολαυστικό παγωτό που παρασκευάζεται στο εργαστήριό του. Βανίλια, σοκολάτα, φράουλα, κρέμα, παγωτό λουκούμι, μαστίχα με γιαούρτι μέλι και καρύδια είναι μόνο μερικές από τις γεύσεις που συνδυάζονται περίφημα με τη μηλόπιτα, τη σοκολατόπιτα, το σουφλέ σοκολάτας και την τάρτα καραμέλα. Take away και delivery μέσω wolt ή τηλεφωνικώς. 28ης Οκτωβρίου 20-22, Έγκωμη Λευκωσία, 77777797.

 

 
Uluwatu
Στολισμένα με βρώσιμα λουλούδια, όπως βιολέτες και μπιγκόνιες, φύλλα χρυσού ή και ολόκληρα φρούτα, τα παγωτά του Uluwatu Specialty Coffee έχουν γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα. Πέραν όμως από την πρωτότυπή τους εμφάνιση, είναι φτιαγμένα και με πολλή αγάπη, αγνά υλικά και οργανικής ποιότητας γάλα, με πολλές vegan επιλογές. Αγαπημένες γεύσεις το cheesecake espresso, nutella, καραμέλα και σοκολάτα, αλλά και το mango and strawberry sorbet. Διαθέσιμη υπηρεσία take-away και delivery. Ανεξαρτησίας 10, Λεμεσός, 25222191.

 
Liotatis Lotier
Τα γνωστά ζαχαροπλαστεία, δεν σταμάτησαν στιγμή να μας γλυκαίνουν αυτές τις δύσκολες μέρες. Τώρα πια το κάνουν και με τα ολόφρεσκα παγωτά τους, με γεύσεις όπως cheesecake, snickers, Kinder Bueno. Εμείς επιλέγουμε τις κλασικές, που προσθέτουν την απαραίτητη –καλοκαιρινή- νότα στα πεντανόστιμα γλυκά τους, όπως το red velvet με λευκή σοκολάτα και βατόμουρο ή το crunchie cake, με έξτρα σος καραμέλας. Πατρών 6, Λάρνακα. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 64, Φρέναρος. 1ης Απριλίου 77, Παραλίμνι. 77777705.

 
New York Sweets
Μικρές μπουκιές που σε στέλνουν κατευθείαν στον παράδεισο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψεις τα παγωτίνια του New York Sweets, με γεύσεις όπως snickers, μπισκοτίνο, cheesecake, σοκολάτα με κεράσι, αμύγλαδο ή φυστίκι και γιαούρτι με ρόδι. Εκεί θα βρεις, επίσης, και το καλύτερο ίσως παγωτό μόκα στο νησί, καθώς και μαύρη σοκολάτα με πορτοκάλι. Πλέον και με υπηρεσία delivery, τηλεφωνικώς ή μέσω Wolt. Λευκωσία 22493737, Λεμεσός 25368506, 25311716, Λάρνακα 24627770, Πάφος 26944855.

Περιοδικό Down Town, τεύχος 696.