Της Ντόρας Χριστοδούλου 

Στη δημιουργία του μεγαλύτερου αστικού πάρκου της Κύπρου προχωρεί ο Δήμος Πάφου. Μετά την υπογραφή με την ανάδοχο εταιρεία Μiltiades Neophytou του συμβολαίου για την κατασκευή του έργου «Δημοτικού Πάρκου Χρωμάτων», συνολικής δαπάνης 3,7 εκατομμυρίων ευρώ και διάρκεια εκτέλεσης εργασιών τους εννέα μήνες, στα μέσα Μαρτίου, ο Δήμος Πάφου έχει προχωρήσει πλέον στο κλείσιμο δρόμων και προσβάσεων προς το μέρος ώστε να αρχίσουν οι βαριές εργασίες.

Το γεγονός αυτό, αν και απαραίτητο για την δημιουργία του έργου, είναι γεγονός ότι προκαλεί οικονομικά προβλήματα σε επιχειρήσεις της περιοχής αφού σε μια μεγάλη ακτίνα γύρω από αυτές είναι πλέον δύσκολη και προβληματική λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης η προσέγγιση οχημάτων πελατών, ενώ προβληματική είναι και η μετάβαση πεζών.

Το «Πάρκο των Χρωμάτων» καλύπτει έκταση 32 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και θα είναι το πιο «πλούσιο» στην Κύπρο τόσο από άποψη πρασίνου όσο και υποδομών. Θα περιλαμβάνει πλατειακούς χώρους συνάθροισης, παιδική χαρά, καφετέρια, γήπεδο αντισφαίρισης, γήπεδο καλαθόσφαιρας, μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου, αποδυτήρια, τροχοπεδιλοδρόμιο (skateboard), τοίχο αναρρίχησης 3-6 μέτρων, γραφείο διαχείρισης και πληροφόρησης, εκθεσιακό υπαίθριο χώρο, αρωματικό-βοτανικό κήπο,  χώρους υγιεινής, 83 χώρους στάθμευσης για κοινό και ΑΜΕΑ, χώρους υπηρεσιών, κεντρική διαδρομή, και πύλες εισόδου, ενώ θα φυτευτούν εκατοντάδες νέα δένδρα.