Ο δανεισμός της βρετανικής κυβέρνησης αυξήθηκε στο ποσό-ρεκόρ των 128 εκατ. στερλίνων (162 δισ. δολάρια) στο α΄ τρίμηνο του 2020/2021, όταν τα μέτρα του lockdown ήταν πιο αυστηρά, διπλασιάζοντας το δανεισμό ολόκληρου του προηγουμένου έτους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα 233 δισ. δολάρια το χρέος της Τουρκίας

 

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι θεωρούν ότι ο δανεισμός της βρετανικής κυβέρνησης το 2020 θα είναι ο μεγαλύτερος από το 2020 σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας.

 

Ο δανεισμός τον Ιούνιο, εξαιρουμένων των κρατικών τραπεζών, διαμορφώθηκε στις 35,5 δισ. στερλίνες, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.

 

Πρόκειται για αριθμό μεγαλύτερο πέντε φορές από το περασμένο έτος, αν και χαμηλότερο από τις μέσες εκτιμήσεις για 41,5 δισ. στερλίνες, μετά από τη μεγάλη πτωτική αναθεώρηση του Μαΐου.

 

“Ο δανεισμός αυξάνεται ακόμη με υψηλό ρυθμό και υποπτευόμαστε ότι μια επιβράδυνση στην ανάκαμψη και περαιτέρω άνοδος της ανεργίας αργότερα φέτος, θα ωθήσουν την κυβέρνηση να ανακοινώσει επιπλέον δημοσιονομικές δαπάνες στον επόμενο προϋπολογισμό”, αναφέρει ο οικονομολόγος της Capital Economics, Thomas Pugh.

ΠΗΓΉ: Capital.gr