Αγανάκτηση και έντονα συναισθήματα απογοήτευσης διακατέχει την τοπική Αρχή Μονής σε σχέση με τις αδικαιολόγητες, όπως υποστηρίζει, καθυστερήσεις που παρατηρούνται για την ανακατασκευή του παραλιακού δρόμου (παλιός αυτοκινητόδρομος Λεμεσού – Λευκωσίας μέχρι την αερογέφυρα του υπεραστικού που συνδέει την κοινότητα.
 
Πρόκειται για ένα πρωταρχικής σημασίας έργο το οποίο παραμένει στους σχεδιασμούς και στα συρτάρια των διαφόρων κυβερνητικών υπηρεσιών, χωρίς να προωθείται για υλοποίηση, αναφέρει χαρακτηριστικά στον «Φ», ο κοινοτάρχης Μονής Γιώργος Ευριπίδου, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια της τοπικής Αρχής για τη στασιμότητα του θέματος.
 
«Παρ’ όλον ότι οι σχεδιασμοί έχουν ολοκληρωθεί από το 2008, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίες πιστώσεις για να προχωρήσει η κατασκευή του έργου», τονίζει ο κοινοτάρχης Μονής, επισημαίνοντας ότι «η  καθυστέρηση που παρατηρείται εδώ και χρόνια στην εκτέλεση του έργου είναι αρκετή και περιέχει και το στοιχείο του εμπαιγμού προς την τοπική Αρχή.
 
Εκείνο που ζητούμε είναι η επίσπευση των διαδικασιών με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση του έργου». Παράλληλα εκφράζει τις ανησυχίες του για την επικινδυνότητα του δρόμου, αφού η υφιστάμενη κατάσταση με την ελλιπή σήμανση, ηλεκτροφωτισμό και σηματοδότηση, εγκυμονεί κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς και ποδηλάτες.
 
Όπως σημειώνει ο κοινοτάρχης Μονής, η ανακατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου θα αναβαθμίσει ριζικά το οδικό δίκτυο της περιοχής, θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, έχοντας υπόψη τα θανατηφόρα και άλλα σοβαρά τροχαία δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί στον υφιστάμενο δρόμο.