Στο πρώτο ταξίδι τους στην Κύπρο, οι παγκοσμίου φήμης χορογράφοι και χορευτές του αργεντίνικου ταγκό Πάμπλο Σόσα και Μαριέλα Μαλδονάδο θα μας θυμίσουν τι πραγματικά σημαίνει πάθος: πάθος για μουσική, πάθος για χορό, πάθος για έρωτα.
 
Πλαισιωμένοι από μερικούς από τους καλύτερους χορευτές της Αργεντινής και μουσικούς, παρουσιάζουν στις 5 και 6 Νοεμβρίου σε Λεμεσό και Λευκωσία μια συναρπαστική διαδρομή, τη μαγεία της μουσικής και του χορού, υπενθυμίζοντας ότι το Tango συνεχίζει να είναι ένας ζωντανός τρόπος έκφρασης, μέρος της κληρονομιάς και της ταυτότητας της Αργεντινής .
 
Οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν με πάθος και αισθησιασμό, το θρύλο του αυθεντικού tango. Σε αυτό το ταξίδι με το κοινό τον ανεπανάληπτο αέρα του Μπουένος Άιρες, όπου κάθε γωνία του ήταν ένα ταγκό, με τη μαγεία του μπαντονεόν και του χορού, υποδεικνύοντας ότι το ταγκό συνεχίζει να είναι ζωντανός τρόπος έκφρασης, άρρηκτα δεμένος με την ταυτότητα της χώρας τους, της Αργεντινής. Κι όλα αυτά μέσα από τις αθάνατες μελωδίες των Κάρλος Γαρδέλ, Αλφρέδο Λε Πέρα, Χουάν Κάρλος Λόπες, Άστορ Πιατσόλα και πολλών ακόμα μεγάλων δημιουργών, με εντυπωσιακά κοστούμια και τη μεγάλη κομψότητα της κίνησης.
 
Κάθε χορευτικό κομμάτι που παρουσιάζουν χαρακτηρίζεται από αριστοτεχνία και εκρηκτικό αισθησιασμό και συνοδεύεται από τις μαγικές νότες των μουσικών, εντυπωσιακά κοστούμια και μεγάλη κομψότητα στις κινήσεις.
 
Πάμπλο Σόσα και Μαριέλα Μαλδονάδο τιμήθηκαν το 2012 με τον τίτλο «Εξαιρετική Προσωπικότητα του Πολιτισμού» για την προσφορά τους στον πολιτισμό της πατρίδας τους. Το 2017 βραβεύτηκαν ως εμπνευστές και χορογράφοι του μεγάλου πρότζεκτ «Tango για την Ειρήνη» που περιόδευσε σε όλη την Κίνα το 2016 και το 2017.
  • 5/11 Λεμεσός, Θέατρο Ριάλτο, 8.30μ.μ. 77 77 77 45, www.rialto.com.cy
  • 6/11 Λευκωσία, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 8.30μ.μ. 22313010 
 
«Θέλουμε να κάνουμε όλο τον κόσμο να χορεύει! Κάθε στιγμή στη ζωή μας είναι κατάλληλη για να χορέψουμε ένα ταγκό… οτιδήποτε μας συμβαίνει -θλίψη, πόνος, έρωτας, χαρά- όλα μπορούν να γίνουν ένας χορός» λένε οι ίδιοι.
 
Έχοντας ταξιδέψει με τις παραστάσεις στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου έχουν αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια από τον διεθνή τύπο:

«Οι Pablo Sosa & Mariela Maldonado χρησιμοποίησαν πολύ περίπλοκες χορογραφίες, με πολύ γρήγορους ρυθμούς αψηφώντας την ταχύτητα, κόβοντας με τα πόδια τους τον αέρα όπως ένα σπαθί» – The New York Times

«Πάρα πολύ όμορφες, αισθησιακές κινήσεις, εκθαμβωτικές» – Herald Sun

«Η σκηνική τους παρουσία αποδόθηκε πανέμορφα με μια μουσικότητα» –  Ballet Magazine of UK
 
Χορεύουν: Μαριέλα Μαλδονάδο & Πάμπλο Σόσα, Μαρία Σολ Μενεσκάρντι & Λούκας Μπαγιόκο, Μανουέλα Μπρούνο & Εμμανουέλ Ροντρίγκεζ, Χουλιάνα Μασίγια & Φράνκο Κοσερέτ
 
Μουσικοί: Μανουέλ Μόμο (μπαντονεόν ), Κριστιάν Ασάτο (πιάνο), Λουτσία Κόχαν (βιολί)
 
Χορηγοί Επικοινωνίας: Ο Φιλελεύθερος, In Cyprus, ΡΙΚ

Πηγή: philenews