Αναμενόμενες χαρακτήρισε τις αυξήσεις σε καύσιμα και άλλα αγαθά, μιλώντας στον ACTIVE o Διευθυντής της Υπηρεσίας Καταναλωτή, Κωνσταντίνος Καραγιώργης, εξηγώντας ότι είναι παγκόσμιο φαινόμενο η ακρίβεια και στην εξίσωση βρίσκεται και η Κύπρος, όπου προκαλείται αναστάτωση στην αγορά με τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

«Η απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή και η αυξημένη ζήτηση στην Ευρώπη, ώθησαν τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας να αγοράζουν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου υπό την ανησυχία να έχουν τη δυνατότητα να παράξουν την απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια και να τροφοδοτήσουν τα νοικοκυριά», ανέφερε ο κύριος Καραγιώργης, υποδεικνύοντας ότι αυτό δημιούργησε μια πίεση στις τιμές των πετρελαιοειδών και οι εταιρείες στην Κύπρο αγοράζουν με αύξηση 17% στο πετρέλαιο κίνησης και 15% στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Εκ των πραγμάτων θα πρέπει είπε ο κ. Καραγιώργης να αλλάξουμε συνήθειες αυτή την περίοδο της κρίσης, να συρρικνώσουμε τις ανάγκες και αγορές μας, υπενθυμίζοντας τα γενναιόδωρα σχέδια και επιδοτήσεις για στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Activeradio