«Ρώτησα να μου πουν τι δουλειά κάνει ο κύριος Κουλούμας που διοικεί το ΓεΣΥ και μου είπαν ότι είναι τηλεφωνητής στο νοσοκομείο και αυτός ο κύριος διοικεί το ΓεΣΥ. Και ποιοι άλλοι το διοικούν; Ένας των αυτοεργοδοτουμένων, ένας του ΚΕΒΕ, ένας της ΟΕΒ , ένας της ΠΑΣΥΔΥ, ένας της ΣΕΚ, δηλαδή είναι συντεχνιακό το ΓεΣΥ». Τάδε έφη Ζαχαρίας Κουλίας, πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής. Σε άκουσε η ντροπή, ερυθρίασε και έσπευσε να κρυφτεί! Δεν είναι μόνο ο εξόφθαλμος λαϊκισμός. Δεν είναι μόνο η παροιμιώδης αγένεια. Είναι και ο εξοργιστικός ρατσισμός. Η αλαζονεία που εκπέμπεις.

Ναι Ζαχαρία Κουλία. Ο Μάριος Κουλούμας είναι τηλεφωνητής σε νοσηλευτήριο. Το θεωρείς ντροπή; Αντιθέτως άνθρωπέ μου, υπερτιμητικό έπρεπε να το θεωρείς. Διότι αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτός ο τηλεφωνητής έχει καταφέρει να γίνει ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ξέρεις Κουλία, ο Μάριος Κουλούμας είναι χρόνιος ασθενής. Ούτε καν αυτό δεν σεβάστηκες όταν αποφάσισες να τον προσβάλεις δημοσίως.

Αυτός, όμως, ο χρόνιος ασθενής και τηλεφωνητής, κατάφερε να εκλεγεί για τρεις θητείες πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών, στην οποία συμμετέχουν 38 οργανώσεις ασθενών και αριθμεί 80.000 μέλη! Εσύ κύριε Κουλία, μπορεί να εκλέγηκες 4-5 θητείες στη Βουλή αλλά με το ζόρι κάθε φορά έπαιρνες μερικές ψωροχιλιάδες σταυρούς. Ειδικά την τελευταία φορά, μόλις που πήρες 1.813 σταυρούς!

Αυτός ο άνθρωπος κύριε Κουλία, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ασθενών και σε διάφορα διεθνή σώματα υγείας. Εκεί δεν τον αποκαλούν τηλεφωνητή, ούτε αυτοχρισθέντα «διοικητή του ΓεΣΥ», όπως χλευαστικά τόλμησες να τον χαρακτηρίσεις. Εκεί είναι ο κ. Κουλούμας, ο χρόνιος ασθενής, που εκπροσωπεί 80.000 ασθενείς. Αυτός που παλεύει για να τους προσφέρει μια καλύτερη ζωή και καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αυτός ο άνθρωπος κύριε Κουλία, ενεργεί στο Παρατηρητήριο Ασθενών. Βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με χιλιάδες ασθενείς. Τους βοηθά, τους στηρίζει, τους καθοδηγεί πώς να αντιμετωπίσουν τα βάσανά τους. Κτυπά πόρτες στο υποτυπώδες κράτος μας, ζητά, διεκδικεί για όλους αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους λύση στη σωρεία των προβλημάτων υγείας τους. Παλεύει για ένα φάρμακο που θα απαλύνει τον πόνο τους. Μια θεραπεία που θα τους βοηθήσει να αντέξουν.

Λειτουργεί ως φίλος, ως αδελφός, ως πατέρας για χιλιάδες δεινοπαθούντες συνανθρώπους μας. Σαν ένας σύγχρονος καλός Σαμαρείτης. Ξέρεις γιατί Κουλία; Επειδή ως χρόνιος ασθενής ο ίδιος, βιώνει για χρόνια τις αδικίες, την γάγγραινα του τομέα της Υγείας, τις παθογένειες του συστήματος που βασανίζουν χιλιάδες ασθενείς. Επειδή, παράλληλα, βιώνει όλους εσάς τους πολιτικούς, οι οποίοι πληρώνεστε παχυλούς μισθούς από τις τσέπες των φορολογούμενων πολιτών αλλά επί δεκαετίες παρακολουθούσατε απαθείς την απουσία ενός καλού συστήματος υγείας. Κοιμόσασταν και δεν πράξατε το παραμικρό για να εφαρμοσθεί επιτέλους το ΓεΣΥ, το οποίο πρόσφερε στοιχειώδη περίθαλψη στις μικρομεσαίες εισοδηματικές τάξεις του τόπου.

Απλώς, σήμερα, κύριε Κουλία, επειδή έλαχε να σου δώσουν την προεδρία μιας επιτροπής, νομίζεις ότι δικαιούσαι να χρησιμοποιείς δικτατορικές μεθόδους για να φιμώνεις όσους διαφωνούν με εκείνα τα οποία επιδιώκεις. Νομίζεις ότι δικαιούσαι να προσβάλλεις ανθρώπους, όπως τον Κουλούμα, οι οποίοι κατέθεσαν ψυχή για να εφαρμοστεί το ΓεΣΥ. Συγκρούστηκαν πλειστάκις με τους εκφραστές των μεγαλοσυμφερόντων που το πολεμούσαν.

Άκουσα όλες τις πολιτικές μπούρδες τις οποίες αράδιασες χθες για το ΓεΣΥ. Δεν ξέρεις πού σε παν τα τέσσερα κύριε Κουλία. Καλά-καλά αδυνατείς να ξεχωρίσεις τον ΟΑΥ από τον ΟΚΥπΥ. Μιλάς για το δ.σ. του ΟΑΥ με άκρως υποτιμητικό τρόπο. Τόσο ανίδεος είσαι, που ξεχνάς ότι αυτό το δ.σ., εσύ και οι άλλοι βουλευτές το ψηφίσατε μέσω της έγκρισης του ΓεΣΥ. Αν δεν γνώριζες τι ψήφιζες τότε, πρέπει να παραιτηθείς σήμερα. Μιλάς για «θεωρίες του Κουλούμα» ξεχνώντας ότι αυτό το ΓεΣΥ, εσύ και οι άλλοι βουλευτές το ψηφίσατε. Τόσο λίγος είσαι…

Πήρες την Αστυνομία σε μια συνεδρία για το ΓεΣΥ για να καταγράφει όσα λέγονται και να κινηθεί ποινικά, είπες, για όσους παρανομούν. Κορυφαίος λαϊκισμός και εξόφθαλμη προσπάθεια να εκφοβίσεις (νομίζεις) τους ανθρώπους του ΟΑΥ. Οι άνθρωποι του ΤΑΕ, σίγουρα έχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα να κάνουν παρά να χάνουν την ώρα τους σε μια τέτοια συνεδρία. Και ένα αμαθές παιδάριον δύναται να αντιληφθεί ότι δεν πρόκειται να αρχίσει καμία ποινική διερεύνηση από τις μπαρούφες τις οποίες εκσφενδονίζουν μερικοί στη Βουλή.

Ναι, κύριε Κουλία, όσοι πάλεψαν για το ΓεΣΥ (και ο Κουλούμας) είναι οι πρώτοι που φωνάζουν για την ανάγκη διόρθωσης των στρεβλώσεων του. Πρωτίστως, για τους μήνες αναμονής για μιαν εξέταση ή για μιαν επέμβαση. Αυτό είναι εγκληματικό. Πρώτοι αυτοί ζητούν να παταχθούν οι καταχρήσεις. Όμως, κραυγάζουμε στο λαό ότι οι πολέμιοι του συστήματος δεν διεκδικούν βελτίωση του ΓεΣΥ αλλά εξόντωσή του μονοασφαλιστικού. Σου ξέφυγε χθες, και είπες ότι έγινε ένα «κομμουνιστικό σύστημα». Αποκαλύφθηκες Κουλία. Διότι αυτό ήταν το επιχείρημα των χρόνιων πολέμιων του ΓεΣΥ, που κατοικοεδρεύουν στην Πινδάρου και στα πέριξ της.

Να ξέρεις κύριε Κουλία, πως όσοι πιστεύουμε στο ΓεΣΥ θα παλέψουμε να το αλλάξουμε υπέρ των ασθενών. Δεν θα σας επιτρέψουμε, όμως, να το εξοντώσετε. Είσαι πολύ λίγος για να τα βάλεις με σπουδαίους ανθρώπους όπως τον Κουλούμα. Και για να μάθεις τι πραγματικά εστί ΓεΣΥ και τι σημαίνει για τους απλούς ανθρώπους, διάβασε τη δήλωση του βουλευτή Ανδρέα Αποστόλου: «Είμαι καρκινοπαθής. Πριν από το ΓεΣΥ, ακόμα και όσοι μπορούσαμε να πληρώσουμε ιδιωτική ασφάλιση, οι εταιρείες δεν μας ασφάλιζαν επειδή ήμασταν χρόνιοι ασθενείς. Έχω τρεις αρνητικές απαντήσεις από τρεις διαφορετικές εταιρείες. Με το ΓεΣΥ είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που έχω ασφάλειας υγείας».