Σε ρυθμούς lockdown κινείται η Αστυνομία μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, με την ηγεσία της Αστυνομίας να λαμβάνει άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για την αναχαίτηση της διασποράς του ιού και για την προστασία των μελών της.

Όπως πληροφορούμαστε, σε ισχύ βρίσκονται έκτακτα μέτρα που αφορούν το γραφειακό προσωπικό τόσο της Αστυνομίας όσο και της Πυροσβεστικής οι οποίοι κατόπιν οδηγιών θα εργάζονται εναλλάξ προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των παρισταμένων στα κατά τόπους γραφεία και Αστυνομικούς σταθμούς.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες θα εργάζονται σε 12ωρη βάρδια με 12ωρη ισχύ από τις 7 το πρωί ,  μέχρι και τις 8 το βράδυ (Δευτέρα με Σάββατο) και θα επιστρέφει στην εργασία της τη μεθεπόμενη μέρα. Ωστόσο τα δεδομένα αυτά είναι ρευστά και μεταβάλλονται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι και σήμερα, στις τάξεις της Αστυνομίας καταγράφηκαν δεκαπέντε επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού με την ηγεσία της Δύναμης να λαμβάνει μέτρα και να παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Στο μεταξύ σε αυτοπεριορισμό παραμένουν οκτώ  μέλη της δύναμης που υπηρετούν στον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Λευκωσίας τα οποία ήρθαν σε επαφή με κρατούμενη η οποία εντοπίστηκε θετική στον ιό.

Σε ότι αφορά τους τοπικούς Αστυνομικούς Σταθμούς, όπως πληροφορούμαστε, δέχονται επισκέψεις από το κοινό, δεδομένου ότι τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: philenews