Τον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid-19 στα Γραφεία του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης (Ε.Φ.Ε.Ε.Δ.Χ.Φ.) ανακοίνωσε ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου. Οι εργασίες του Γραφείου αναστέλλονται για δυο εργάσιμες μέρες, μέχρι το πρωί της Τετάρτης, 2 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για απασχολούμενο στο Γραφείο (αυτοεργοδοτούμενο υπό καθεστώς αγοράς υπηρεσιών), ο οποίος επιβεβαιώθηκε με την μέθοδο του ταχέως διαγνωστικού ελέγχου ως θετικός στον Sars-Cov-2.

«O εν λόγω συνάδελφος είχε εκδηλώσει, ήδη, ελαφρά συμπτώματα. Για το γεγονός αυτό ενημερώθηκα αμέσως μετά τον πιο πάνω διαγνωστικό έλεγχο, χθες Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020, περί ώρας 14:00. Ύστερα από σχετικές οδηγίες μου, ο συνάδελφος αυτός,  μαζί με αριθμό άλλων επαφών του στο Γραφείο, υποβλήθηκαν σε μοριακό διαγνωστικό έλεγχο από αδειούχο εργαστήριο στη Λευκωσία. Επιβεβαιώθηκε η ορθότητα του θετικού αποτελέσματος του προηγούμενου διαγνωστικού ελέγχου. Όλοι οι άλλοι που υποβλήθηκαν σε έλεγχο, έλαβαν αρνητικό αποτέλεσμα, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου. Υποβλήθηκα σε διαγνωστικό έλεγχο ως επαφή, επαφής» προσθέτει ο κ. Ιωάννου.

Προς συμμόρφωση με τις πρόνοιες του σχετικού διατάγματος, ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος ενημερώνει τους δανειολήπτες- καταναλωτές και όλους που συναλλάσσονται με το Γραφείο του Ε.Φ.Ε.Ε.Δ.Χ.Φ., ότι αναστέλλονται οι εργασίες του Γραφείου για δυο εργάσιμες μέρες, με άμεση ισχύ, από την έκδοση της παρούσης μέχρι ολοκλήρωσης των προβλεπόμενων διαδικασιών, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το πρωί της προσεχούς Τετάρτης, 2 Δεκεμβρίου, 2020.

«Παρά τα ανωτέρω, φρονώ ότι δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τη συνέχιση εξυπηρέτησης κάθε ενδιαφερόμενου από το Γραφείο του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, στη διάρκεια των δυο αυτών ημερών, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Επομένως, παρά την δια της παρούσης αναστολή των εργασιών του Γραφείου, οι συνάδελφοι μου και εγώ συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στη βάση του ήδη υφιστάμενου πρωτοκόλλου τηλεργασίας εξυπηρέτησης των πολιτών, τηλεφωνικώς και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας» συμπληρώνει.

Υπογραμμίζεται ότι, η πλήρης επαναλειτουργία του Γραφείου του Ε.Φ.Ε.Ε.Δ.Χ.Φ. θα πραγματοποιηθεί αφού ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίας. Ήδη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την απαιτούμενη απολύμανση, όπως προβλέπονται στα σχετικά διατάγματα του Υπουργείου Υγείας, καθώς επίσης και στο Δελτίο Τύπου («Οδηγίες προς τα άτομα που επιβεβαιώνονται ως θετικά στον ιό, ή που θεωρούνται ως στενές επαφές και τους Υπεύθυνους Ασφάλειας και Υγείας στους χώρους εργασίας»)  του Υπουργείου, ημερομηνίας 16 Οκτωβρίου, 2020.

Το πιο πάνω Δελτίο Τύπου έχει διαβιβαστεί στο προσωπικό του Φορέα, στο πλαίσιο  εγκυκλίου που εξέδωσε την Κυριακή, σχετικά με το υπό συζήτηση επεισόδιο, προς  πλήρη συμμόρφωση του, σημειώνει ο κ. Ιωάννου ενώ επισημαίνεται ότι η προσεκτική μελέτη των γεγονότων που διαμόρφωσαν το εν λόγω συμβάν, καταδεικνύει ότι η πηγή προέλευσης της επιμόλυνσης ευρίσκεται εκτός του χώρου του Ε.Φ.Ε.Ε.Δ.Χ.Φ.

Πηγή: philenews/KYΠΕ