Tρεις μνηστήρες θα διεκδικήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες του Insider, τη θέση του προέδρου της ΟΕΒ, αν και μέχρι στιγμής επίσημα υποψηφιότητα κατέθεσε μόνο ο Γιάγκος Χατζηγιάννης, CEO του CIM.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νυν Πρόεδρος Γιώργος Πέτρου, CEO της StarOil, αν και προβληματιζόταν λόγω φόρτου εργασίας για το κατά πόσο θα επαναδιεκδικούσε τη θέση, αποφάσισε το απόγευμα της Δευτέρας πως θα υποβάλει τελικά υποψηφιότητα με στόχο να πάρει το χρίσμα για δεύτερη συνεχή θητεία.

Τη θέση θα διεκδικήσει επίσης, όπως πληροφορούμαστε, και επικεφαλής άλλης μεγάλης κυπριακής εταιρείας και συγκεκριμένα ο νυν αντιπρόεδρος της ΟΕΒ και CEO της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού, Αντώνης Αντωνίου.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει σήμερα Τρίτη 6 Οκτωβρίου στις 18:00 το απόγευμα, ενώ η ανάδειξη του νέου προέδρου θα γίνει σε συνεδρία στις 9 Δεκεμβρίου του 2020.

Ο νέος πρόεδρος θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του την 1η Ιανουαρίου του 2021, μέχρι τον Μάιο του 2023.

Σε ό,τι αφορά στις υποψηφιότητες για τα 10 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΕΒ, αυτές μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, με τις πληροφορίες μας να αναφέρουν πως δεν είναι δεδομένο ότι θα επαναδιεκδικήσουν εκλογή και τα 10 υφιστάμενα μέλη.