Την αντίδραση των κομμάτων προκάλεσε η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας Οδυσσέα Μιχαηλίδη σε σχέση με το ποσό της χρηματοδότησης που έλαβαν για τις Προεδρικές εκλογές του 2018.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, με επιστολή του προς τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Εσωτερικών και Έφορο Τήρησης Μητρώου Πολιτικών Κομμάτων, τον καλεί να τοποθετηθεί επί του θέματος και να πάρει θέση ως προς τι πρέπει να πράξουν τα κόμματα μετά την έκθεση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Τονίζει ωστόσο στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ το γεγονός ότι, ο Γενικός Ελεγκτής ετοίμασε την έκθεση του τρία χρόνια μετά τις Προεδρικές εκλογές και επισημαίνει ότι η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, δόθηκε προς τα κόμματα τον Ιανουάριο του 2018, δηλαδή ένα μήνα πριν τις Προεδρικές εκλογές. Δηλαδή, τα κόμματα έλαβαν τη χορηγία και λίγο πριν τις εκλογές, τους δόθηκε γνωμάτευση ότι θα πρέπει τα χρήματα που έλαβαν, να δαπανηθούν μέσω των υποψηφίων. Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, αναφέρει στην επιστολή του πως εάν η θέση του Εφόρου Κομμάτων είναι ότι θα πρέπει να επιστραφεί μέρος ή ολόκληρο το ποσό της χρηματοδότησης, το κόμμα του είναι έτοιμο να το πράξει. «Έχουμε την άποψη ότι εσείς ως Έφορος Τήρησης Μητρώου Πολιτικών Κομμάτων θα πρέπει να αναλάβετε μια πρωτοβουλία και να έρθετε σε συνεννόηση τόσο με την Ελεγκτική Υπηρεσία, όσο και με τη Νομική Υπηρεσία, ώστε να υπάρχει μία σαφής οδηγία και κατεύθυνση για το τι πρέπει να πράξουν τα πολιτικά κόμματα», αναφέρει ο Αβέρωφ Νεοφύτου και καταλήγει ζητώντας γραπτώς τις θέσεις του. «Παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε γραπτώς για τη θέση σας και εμείς από την πλευρά μας θα τη σεβαστούμε πλήρως, ακόμα και στην περίπτωση όπου η θέση σας είναι ότι θα πρέπει να επιστρέψουμε μέρος ή το σύνολο της κρατικής χορηγίας που το κόμμα έχει λάβει για τη διενέργεια της προεκλογικής εκστρατείας», αναφέρει.

Δεν παραλείπει βέβαια ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ να υποδείξει το γεγονός ότι η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή δόθηκε στη δημοσιότητα τρία χρόνια μετά τις Προεδρικές εκλογές, επισημαίνοντας παράλληλα το γεγονός ότι δεν καταλήγει ούτε σε συμπεράσματα, ούτε και σε εισηγήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πήραν τη χορηγία κράτησαν και τα ρέστα τα κόμματα

Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στον Γενικό Εισαγγελέα και τον Γενικό Ελεγκτή.

ΑΚΕΛ: Τα κενά της νομοθεσίας επισημαίνει και το ΑΚΕΛ. Πηγές από το κόμμα όταν κλήθηκαν να τοποθετηθούν επί του θέματος, μας ανέφεραν ότι το βασικό συμπέρασμα που εντοπίστηκε στην πρακτική εφαρμογή του νόμου είναι ότι η νομοθεσία βρίθει από πολλά κενά και ασάφειες.

«Το ίδιο επικαλείται και ο Γενικός Ελεγκτής στην έκθεση του. Ακόμα και η προσπάθεια του Γενικού Εισαγγελέα, όταν ήδη μπήκαμε στην  προεκλογική εκστρατεία, να ερμηνεύσει ασάφειες της νομοθεσίας δίνοντας τη δική του γνωμάτευση, δεν ήταν αρκετή για να καλυφτούν οι ασάφειες και τα κενά. Η νομοθεσία αυτή προνοούσε ότι τα έξοδα της προεκλογικής εκστρατείας των υποψηφίων προέδρων δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Τα κόμματα με βάση τη νομοθεσία δεν είχαν δικαίωμα για έσοδα και προεκλογικές δαπάνες και οι οποιεσδήποτε δαπάνες έπρεπε να γίνονται από το εκλογικό επιτελείο του υποψηφίου. Συνεπώς, η χορηγία που πήραν τα κόμματα για τα έξοδα των εκλογών έπρεπε να είχε εμβαστεί στο οικονομικό επιτελείο του υποψηφίου που στήριζαν, αφού τα ίδια τα κόμματα δεν είχαν δικαίωμα να έχουν τις όποιες προεκλογικές δαπάνες ή/και έσοδα, τα οποία ξεκινούσαν να υπολογίζονται 6 μήνες πριν τις εκλογές. 

Πολλές από τις πρόνοιες του υφιστάμενου νόμου στερούνται λογικής εξήγησης. Για παράδειγμα τα πολιτικά κόμματα, που είναι οι βασικοί βραχίονες της στήριξης ενός υποψηφίου, δεν έχουν δικαίωμα για τις όποιες δαπάνες, όμως υποχρεούνται βάση αυτής της νομοθεσίας να καταθέτουν στον Έφορο τα έσοδα και τις δαπάνες της προεκλογικής εκστρατείας», ανέφεραν μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι παρόλες τις αδυναμίες και ασάφειες της νομοθεσίας, το εκλογικό επιτελείο του υποψήφιου Σταύρου Μαλά και το ΑΚΕΛ, «σεβόμενοι τη νομοθεσία επιχείρησαν να λειτουργήσουν εντός αυτής». Τονίζουν επίσης ότι το ΑΚΕΛ είναι το μοναδικό Κόμμα που τήρησε τις βασικές πρόνοιες της νομοθεσίας και το μόνο κόμμα που κατέβαλε στο εκλογικό επιτελείο του υποψηφίου που στήριζε την κρατική χορηγία (474 χιλ. ευρώ από 680 χιλ. ευρώ), ενώ οι υπόλοιποι δεν κατέβαλαν κανένα ποσό. Το ΑΚΕΛ θα σεβαστεί την όποια απόφαση που αφορά την πρόνοια αυτής της νομοθεσίας .

«Καταλήγοντας, ως ΑΚΕΛ συμφωνώντας με την εκτίμηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για εκσυγχρονισμό της σχετικής νομοθεσίας, είμαστε στη διάθεση της πολιτείας για να  συμβάλουμε καταλυτικά με κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων που θα τροποποιούν το νομικό πλαίσιο που υπάρχει». 

ΔΗΚΟ: Από πλευράς ΔΗΚΟ μας αναφέρθηκε ότι, ως κόμμα και ως Νικόλας Παπαδόπουλος, τονίζουν ότι από την πρώτη στιγμή έδωσαν στην Ελεγκτική Υπηρεσία όλα τα στοιχεία που όφειλαν να δώσουν, με βάση τη Νομοθεσία.

«Σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΔΗΣΥ, εμείς βοηθήσαμε στον έλεγχο, με κάθε διαφάνεια.

Στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν από τότε, όποτε χρειάστηκε, τόσο ως ΔΗΚΟ, όσο και ως Νικόλας Παπαδόπουλος, δώσαμε όσες διευκρινίσεις ζητήθηκαν και γενικώς βοηθήσαμε την Ελεγκτική Υπηρεσία στο έργο της.

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΔΗΣΥ, που την υποσκάπτει.

Τα ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είναι στη δημοσιότητα και στην κρίση όλων. Με βάση αυτά, είναι εμφανές ότι τόσο ως ΔΗΚΟ, όσο και ως Νικόλας Παπαδόπουλος, τηρήσαμε και εφαρμόσαμε τη Νομοθεσία και πως, τα όποια τεχνικά ζητήματα εντοπίστηκαν από τον έλεγχο, που ορθώς έκανε η Ελεγκτική Υπηρεσία, προκύπτουν λόγω κενών, ασαφειών ή αντιφάσεων της υφιστάμενης Νομοθεσίας».

ΕΔΕΚ: Μας επισημάνθηκε το γεγονός ότι στάληκαν τα λεφτά στα κόμματα και μετά ζητήθηκε γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα, τονίζοντας ότι δεν είχαν δοθεί εξαρχής οδηγίες για να δοθούν τα χρήματα στους υποψηφίους. Τονίζεται ακόμα ότι και ο ίδιος ο Γενικός Ελεγκτής επισημαίνει τις ασάφειες της νομοθεσίας και μετά σημειώνει ότι πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα.

Αλληλεγγύη: Ετοιμότητα να συμμορφωθεί προς όποιες υποδείξεις γίνουν δήλωσε και η Αλληλεγγύη.

Οι εισηγήσεις του Γενικού Ελεγκτή

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γενικός Ελεγκτής στην έκθεση του, εισηγείται τα εξής:

-Ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής των Αντιπρόσωπών, ως ελέγχων λειτουργός, σε συνεννόηση με τον Έφορο και τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας να μεριμνήσει για την εφαρμογή της νομοθεσίας όσον αφορά στην έκτακτη κρατική χρηματοδότηση.

Ο Έφορος προωθήσει, το συντομότερο δυνατόν, στη Βουλή των Αντιπροσώπων

-νομοσχέδιο που θα αποσκοπεί σε αναθεώρηση και εκσυγχρονισμό των σχετικών

-νομοθεσιών ώστε αυτές να καταστούν σαφείς και να διασφαλίζουν την ορθολογιστική χρήση της έκτακτης κρατικής χρηματοδότησης.

-Μέσω αλλαγής της νομοθεσίας να θεσμοθετηθεί ότι οι αναλυτικές καταστάσεις εσόδων και δαπανών, καθώς και οι απαντήσεις/θέσεις των πολιτικών κομμάτων επί θεμάτων που υποβάλλονται στην Υπηρεσία μας, να συνοδεύονται με τα κατάλληλα αποδεικτικά στοιχεία.

– Ο Έφορος να εκδίδει οδηγίες για καθοδήγηση των πολιτικών κομμάτων σχετικά με την εφαρμογή της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας.

Τροποποίηση με αναδρομική ισχύ

Σχετική πρόταση νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων εκκρεμεί στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, η οποία κατατέθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, σκοπός της πρότασης νόμου είναι η τροποποίηση του περί Πολιτικών Κομμάτων Νόμου, ώστε να διασαφηνισθούν ορισμένες αμφιβολίες ως προς το πεδίο που καλύπτει η παραχωρούμενη προς τα πολιτικά κόμματα κρατική χρηματοδότηση.

Ειδικότερα καθορίζεται ρητά ότι ως προς το μέρος της κρατικής χρηματοδότησης που αφορά στη χορηγία για οικονομική ενίσχυση των πολίτικών κομμάτων προς αντιμετώπιση μέρους των εκλογικών τους δαπανών η εν λόγω χορηγία καλύπτει και τις δαπάνες που γίνονται από κόμματα ή συνασπισμούς κομμάτων που στηρίζουν συγκεκριμένο υποψήφιο προς ανάδειξη του σε διαδικασία εκλογής Προέδρου και Αντιπροέδρου της Δημοκρατίας.

Η παρούσα πρόταση νόμου συμπληρώνει άλλη νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία υποβάλλεται ταυτόχρονα στη Βουλή προς άρση οποιωνδήποτε αμφιβολιών υφίστανται σε σχέση με τη δυνατότητα των ιδίων των κομμάτων και/η συνασπισμών κομμάτων να προβαίνουν οποτεδήποτε σε εκταμίεση ποσών από την παραχωρούμενη στα πολιτικά κόμματα κρατική χρηματοδότηση, προς κάλυψη δαπανών τους, στο πλαίσιο εκλογής για ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ως έναρξη της ισχύος του παρόντος Νόμου λογίζεται η 1η Ιουλίου 2017. 

Την πρόταση νόμου υπογράφουν οι Γιώργος Λουκαΐδης εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ, ο Νικόλας Παπαδόπουλος εκ μέρους του ΔΗΚΟ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος εκ μέρους της ΕΔΕΚ, ο Μιχάλης Γιωργάλλας εκ μέρους της Αλληλεγγύης και ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου εκ μέρους των Οικολόγων.