Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα συγκρούσεων μεταξύ των Ταλιμπάν και ενόπλων στην επαρχία Χεράτ του Αφγανιστάν, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (25/10).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές του Sputnik, «τα πτώματα 17 ατόμων, εκ των οποίων επτά παιδιών, τριών γυναικών και επτά ανδρών, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην επαρχία Χεράτ, καθώς όλοι πέθαναν από τραύματα εξαιτίας πυροβολισμών».

Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν Καρί Σαΐντ Χοστί ανέφερε ότι μια μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων των Ταλιμπάν πραγματοποίησε επιχείρηση στη Χεράτ κατά εγκληματιών που εμπλέκονται σε απαγωγές στην επαρχία και, μάλιστα, «τρεις εξ αυτών δολοφονήθηκαν».

Υπενθυμίζεται ότι το κίνημα των Ταλιμπάν κατέλαβε την εξουσία, με την είσοδό του στην Καμπούλ στις 15 Αυγούστου, τερματίζοντας δύο δεκαετίες ένοπλης σύγκρουσης με την κυβέρνηση που υποστηριζόταν από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, τη νύχτα της 30ής Αυγούστου, ο αμερικανικός στρατός έφυγε από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, βάζοντας έτσι τέλος σε μια σχεδόν 20ετή στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

Εν συνεχεία, στις 7 Σεπτεμβρίου, οι Ταλιμπάν έθεσαν υπό έλεγχο ολόκληρη τη χώρα και όρισαν μια προσωρινή κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Μοχάμαντ Χασάν Αχούντ, έναν από τους ιδρυτές του αντάρτικου κινήματος που υπόκειται στις κυρώσεις του ΟΗΕ.

Σημείωση: Οι Ταλιμπάν έχουν χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση και έχουν απαγορευτεί στη Ρωσία και σε άλλες χώρες.

sputniknews.gr