Ακούω όλες αυτές τις μέρες τα επιχειρήματα των συντεχνιών των υπαλλήλων της Αρχής Ηλεκτρισμού (ΑΗΚ) και πραγματικά διαιρωτώμαι εάν οι ίδιοι ακούνε τον εαυτό τους και όσα λένε για να δικαιολογήσουν τα απεργιακά τους μέτρα. Αφού δεν τους βγήκε η δικαιολογία με τα ταμεία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που πρέπει να καταργηθούν λόγω ΓεΣΥ, τώρα το γύρισαν στην προστασία της ΑΗΚ. «Το να παραμείνει και να αυξηθεί η ισχύς της ΑΗΚ για να μπορεί να αντεπεξέλθει στον έντονο ανταγωνισμό, είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για τους εργαζόμενους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ που μαζί με τον συνάδελφό του της ΟΗΟ-ΣΕΚ λένε και ξαναλένε ότι η απόφαση του Υπουργικού για την κατάργηση των ταμείων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καταστρατηγεί τη συλλογική σύμβαση μονομερώς. Και ότι δεν μπορούν να ανεχθούν τη «μονομερή» κατάργηση δωρεάν υπηρεσιών οδοντιατρικής φροντίδας, γυαλιών μυωπίας και πρεσβυωπίας και ψυχιατρικών φαρμάκων. 
Όμως, κατά πώς φαίνεται, τα ψυχιατρικά φάρμακα είναι εμείς οι υπόλοιποι που θα χρειαστούμε, καθώς μπορεί οι συντεχνιακοί της ΑΗΚ να διαθέτουν γυαλιά μυωπίας που απέκτησαν δωρεάν, αλλά η μυωπική τους προσέγγιση δεν έχει αλλάξει, παρόλο που περάσαμε μία οικονομική κρίση και παρόλο που τις παρενέργειές της βιώνουν ακόμα χιλιάδες εργαζόμενοι με μισθούς φτώχειας και άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς καμία εξασφάλιση, πλην αυτής που προσδοκούν επιτέλους να έχουν με το ΓεΣΥ.
Στις 28 Φεβρουαρίου οι ηγεσίες των ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΔΕΟΚ σε συνάντηση που είχαν με τις ηγεσίες των ΟΕΒ και ΚΕΒΕ συμφώνησαν μείωση των εισφορών των εργαζομένων και εργοδοτών στα ταμεία υγείας και πλήρη κατάργησή τους την 1η Ιουνίου 2020 όταν το ΓεΣΥ θα καλύπτει και ενδονοσοκομειακά περιστατικά. Γιατί θα πρέπει για τους υπαλλήλους του ημιδημόσιου τομέα και των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης να ισχύει κάτι διαφορετικό; 
Το γενικό σύστημα υγείας ήταν διαχρονική απαίτηση εργαζομένων και των συντεχνιών τους και αποτελεί μία κατάκτηση ανάλογη του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Και αν υπάρχουν κενά, αυτά πρέπει να καλυφθούν μέσα από το ΓεΣΥ και όχι με παραφυάδες με ρίζες στο αλόγιστο παρελθόν. Εξάλλου, όποιος θέλει περισσότερα, δεν έχει παρά να συμβληθεί με ασφαλιστικές εταιρείες και να τυγχάνει υπηρεσιών ακόμα και στο Τζονς Χόπκινς.