Με την προειδοποίηση ότι αν εντός της ημέρας δεν καταβληθούν οι μισθοί Μαίου στο προσωπικό από αύριο θα υπάρξει κλιμάκωση των μέτρων, οι οδηγοί των λεωφορείων του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου προχώρησαν σήμερα σε δίωρη στάση εργασίας.

Τα αστικά λεωφορεία σταμάτησαν τα δρομολόγια τους από τις 8.00 μέχρι τις 10.00 το πρωί και οι οδηγοί παρέμεναν συγκεντρωμένοι στον χώρο στάθμευσης των οχημάτων αναμένοντας νεώτερα από την εργοδοτική πλευρά. Ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΚ Πέτρος Δημοσθένους τόνισε ότι με βάση και την σχετική νομοθεσία η καταβολή του μισθού πρέπει να γίνεται το αργότερο μέχρι και την τελευταία ημέρα του μήνα , προσθέτοντας πως επειδή υπήρχαν και πολλές καθυστερήσεις τους προηγούμενους μήνες με αποκορύφωμα τον μήνα Απρίλιο όπου έγινε καθυστέρηση πέντε ημερών στην καταβολή του μισθού.

« Είχαμε προειδοποιήσει την εταιρεία και το Υπουργείο ότι δεν θα ανεχτούμε πλέον οποιαδήποτε καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών», τόνισε. « Αν μέχρι το απόγευμα δεν γίνει οποιαδήποτε κίνηση από πλευράς εταιρείας και Υπουργείου  για την καταβολή των μισθών, αύριο το πρωί θα κατέλθουν σε επ΄αόριστο απεργία»

Εκ μέρους της ΠΕΟ ο Ανδρέας Ανδρέου τόνισε ότι το ίδιο φαινόμενο της μη έγκαιρης καταβολής του μισθού είναι επαναλαμβανόμενο. Έχουμε στείλει επιστολές και προειδοποιούσαμε, αλλά δυστυχώς όλες έπεσαν στο κενό, είπε.

« Η σημερινή δίωρη στάση εργασίας είναι προειδοποιητική», κατέληξε. « Αν δεν καταβληθεί ο μισθός των υπαλλήλων, αύριο οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν με επ’ αόριστο απεργία».