ΙΔΟΥ, λοιπόν, που υπάρχουν… σταθεροί και αμετακίνητοι οι Ερντογανιστές του… συνετορεαλισμού, παρότι:
• Οι παρατηρητές για το Δημοψήφισμα του Ερντογάν διαπίστωσαν ότι η καλπονόθευση της περασμένης Κυριακής ήταν πολλαπλάσια του 1% που έδωσε τη «νίκη» στον Σουλτάνο.
• Το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ σημείωσε τις κραυγαλέες αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις που μετέτρεπαν τα «Όχι» σε «Ναι» υπέρ των σουλτανικών επιθυμιών.
• Αναμάσησε οργισμένος τα μισαλλόδοξα κηρύγματά του ο Ενρτογάν κατά των… σταυροφόρων της Δύσης, απειλώντας:
– Θα στήσω και νέο δημοψήφισμα για να αποφασίσει το έθνος μας ποιες… συνέπειες θα έχει η εχθρική στάση που τηρεί η Ευρώπη!
Και όμως…
Οι ενδημικοί Ερντογανιστές -πιο… ερντογανιστές και από τους εποίκους που είπαν «Όχι»- ακόμη… ευελπιστούν ότι ο Ερντογάν θα (υπο)στηρίξει τη λύση τους -το τους απαραίτητο, είπαμε.
Ως μάς έλεγαν επί εποχής Νταβούτογλου –παρεμπιπτόντως, έχει (επαν)εμφανιστεί- πως:
– Επειδή η Τουρκία επιδιώκει μηδενικά προβλήματα με όλες τις γειτονικές της χώρες, αν σταθεροποιηθεί ο Ερντογάν θα είναι η πιο κατάλληλη ευκαιρία για να λύσουμε το Κυπριακό!
έτσι και τώρα που -από… σταθεροποίηση σε σταθεροποίηση- ο Ερντογάν κατέστη απόλυτος Σουλτάνος με την καλπονόθευση της περασμένης Κυριακής:
– Τώρα που η Τουρκία έχει προβλήματα με όλες τις γειτονικές της χώρες, είναι η κατάλληλη συγκυρία για να λύσουμε το Κυπριακό.
Να το ξαναπούμε: Εκείνο το α΄ πληθυντικό -να το λύσουμε- έχει τόσο πολύ… σερβιριστεί στα πλαίσια του αυτομαστιγώματος, ώστε να… υιοθετείται η τουρκική προβοκάτσια πως αν οι Ελληνοκύπριοι το θελήσουν θα… λυθεί το Κυπριακό! Ως εάν η Κυπριακή Δημοκρατία να κατέχει και να επικοίζει τουρκικά εδάφη, και αρνείται να αποσύρει τον στρατό και τους εποίκους της.
Χωρίς όρια η αναστροφή της πραγματικότητας!…