Βασιλεύ ουράνιε, Παράκλητε. Το πνεύμα της αληθείας, ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, ο θησαυρός των αγαθών και ζωής χορηγός, ελθέ και σκήνωσον εν ημίν, και καθάρισον ημάς από πάσης κηλίδας, όλου αυτού του δήθεν χριστιανικού συρφετού εν τη Βουλή ημών, και σώσον Αγαθέ τας ψυχάς ημών, Αμήν!

Ο πολιτικός λαϊκισμός πάει χέρι-χέρι με την καπηλεία της θρησκείας. Αμφότερα στοχεύουν σε ανθρώπους ευάλωτους, αγαθούς, ευκολόπιστους και πεπλανημένους. Πιστεύουν εύκολα, απροβλημάτιστα. Ό,τι π.χ., μπορεί κάποιος πολιτικός σήμερα, αύριο κιόλας όταν εκλεγεί, να τους δώσει από 4 χιλιάρικα σύνταξη, ή και ένα βότανο που θα τους θεραπεύσει από πάσαν νόσον και μαλακίαν…

Έτσι ξεκίνησα χθες, Πέμπτη, την εκπομπή στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και «έφαγα» πολύ ξύλο, φραστικά εννοείται, από οργισμένους ακροατές. Φύλαξα τα μηνύματα. Τα θεωρώ παράσημά μου!

Αυτοί οι ακραίοι τύποι νομίζουν ότι μπορούν στην Βουλή –και όχι μόνο εκεί– να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Πρώτοι διδάξαντες, βεβαίως, ήταν τα (και με στάμπα της Δικαιοσύνης) εγκληματικά στοιχεία της Χρυσής Αυγής που, δυστυχώς, έχει σπείρει παρακλάδια και αλλού – ελπίζω όχι και στην Κύπρο, που συνήθως επηρεάζεται από τη Μητέρα Πατρίδα, όχι πάντα από τα καλά της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες του Κασιδιάρη, επιτέθηκε προχθές Τετάρτη, μέσα στη Βουλή, φραστικά αλλά και σωματικά, εναντίον του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης (του Βελόπουλου), Βασίλη Γραμμένου, προκαλώντας του κάταγμα στη μύτη.

Παράλληλα, όπως γράφει ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Χρήστος Μπόκας, το άγριο επεισόδιο σε συνδυασμό μετον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές,μπορεί να επιφέρει σημαντικές ανατροπές στο προεκλογικό μέτωπο της σκληρής δεξιάς. Το 2,5% που κατέγραφαν οιΣπαρτιάτεςστις δημοσκοπήσεις δύσκολα πλέον θα κατευθυνθεί προς τονΒελόπουλο, ειδικά αν συνυπολογιστούν οι στενοί δεσμοί Φλώρου – Κασιδιάρη.

Όπως γράφει ο ίδιος στο βιογραφικό του, ασχολείται με την πολιτική από τα μαθητικά του χρόνια, λέει, κυρίως λόγω «των συναισθημάτων του για την πατρίδα»!

Ο εν λόγω πατριώτης, συνελήφθη και παραμένει κρατούμενος καθώς όπως είπε ο νομομαθής Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, η πράξη του εμπίπτει σε άρθρο του Ποινικού Κώδικα και του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη.

Στην ίδια εκπομπή φιλοξένησα τον Αλέξη Βαφεάδη, υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου. Όπου η οδική συμπεριφορά έχει και εκεί τα προβλήματά της, ιδίως με μεγάλες ταχύτητες σε αστικές και μη περιοχές, χρήση αλκοόλ και άλλων ουσιών, χρήση και κινητών – όμως, τουλάχιστον, κάποια μέτρα λαμβάνονται και ένα από αυτά, που το συζητήσαμε, φαίνεται πως φέρνει καλά αποτελέσματα. Είναι το μέτρο της φωτοσήμανσης το οποίο, κατά τον Υπουργό, παρά τις αντιδράσεις για το ύψος των προστίμων, καταγράφει σημαντική μείωση τροχαίων δυστυχημάτων από παράβαση των φαναριών.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν φαίνονται διατεθειμένοι να ακολουθήσουν το θετικό παράδειγμα της Κύπρου. Μετά τον κ. Βαφεάδη μίλησα με ανώτερο στέλεχος του εδώ Υπουργείου, με αρμοδιότητα στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μόνο γενικότητες άκουσα, όσον αφορά το θέμα της παραβίασης του «κόκκινου», κάθε μέρα, παντού.

Η εξήγηση κινείται σε δύο επίπεδα. Πρώτον, ότι είναι σε τόσο μεγάλη κλίμακα η παραβίαση του φωτεινού σηματοδότη, που καμία Υπηρεσία δεν θα προλαβαίνει να εκδίδει και να εισπράττει πρόστιμα (όπως μου είπε «κρατικός φορέας»). Και δεύτερον, ότι είναι μεγάλο και ισχυρό το «μέτωπο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», που θεωρεί ότι οι κάμερες σε δημόσιους δρόμους και Υπηρεσίες παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα.

Το «προσωπικό δεδομένο-δικαίωμα» εκείνων που δολοφονούνται στους δρόμους από καμικάζι, μεθυσμένους, μαστορεμένους και χρήστες κινητών οδηγούς, το λαμβάνει υπόψη κανείς;

No comment. Έχουμε γεμίσει από … ευαίσθητους!