Μνημόνιο συναντίληψης για την εφαρμογή του Κανονισμού Κ.Δ.Π. 430/2017, ο οποίος υποχρεώνει τους εισαγωγείς Χαρτιού Μη Συσκευασίας, να αναλάβουν την υποχρέωση της συλλογής και της διαχείρισης του, υπογράφηκε σήμερα από τον Πρόεδρο της Green Dot, Μιχάλη Σπανό, και τον Πρόεδρο της Εταιρείας Διαχείρισης Αποβλήτων Χαρτιού Μη Συσκευασίας (ΔΙ.ΧΑ), Απόστολο Αποστόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ΚΕΠ δεν «σκότωσε» το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κύπρο

Σε ανακοίνωσή της, η Green Dot Κύπρου αναφέρει ότι σύμφωνα με τον κανονισμό, ως «Χαρτί Μη Συσκευασίας» θεωρούνται οι εφημερίδες, τα φυλλάδια, τα διαφημιστικά, τα έντυπα σε δημοσιογραφικό χαρτί, τα  περιοδικά, τα έντυπα, οι κατάλογοι, οι διαφημίσεις σε χαρτί ιλουστρασιόν, το χαρτί γραφείου, οι φάκελοι, οι επιστολές, το χαρτί από εκτυπώσεις, οι ταμειακές αποδείξεις, οι  τηλεφωνικοί κατάλογοι, τα χαρτόνια, οι κάρτες, οι θήκες αρχειοθέτησης και η ταξινόμησης εγγράφων, τα εισιτήρια και τα χάρτινα καρούλια.

Επίσης, σημειώνει ότι ως «Χαρτί Μη Συσκευασίας» θεωρούνται το χαρτί για παραγωγή έργων τέχνης, τα βιβλία, τα σχολικά σημειωματάρια και άλλο χαρτί για σχολική χρήση, το χαρτί που χρησιμοποιείται για την παραγωγή οποιουδήποτε από τα είδη που  αναφέρονται πιο πάνω, αλλά δεν περιλαμβάνει χαρτί υγείας και χαρτοπετσέτες.

Σύμφωνα με το μνημόνιο, η Εταιρεία Διαχείρισης Χαρτιού Μη Συσκευασίας αποφάσισε να ορίσει την Green Dot ως την αποκλειστική αντιπρόσωπο της για να εκτελεί εκ μέρους της, τις εγγραφές των υπόχρεων μελών, την παραλαβή των δηλώσεων και κατ’ επέκταση τις εισπράξεις.

Η Green Dot αναφέρει ακόμα πως έχει υποχρέωση να συλλέγει το οικιακό Χαρτί Μη Συσκευασίας σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές που δραστηριοποιείται.

Η συμφωνία έχει πάρει την έγκριση του Τμήματος Περιβάλλοντος και αρχίζει από την 1η Δεκεμβρίου του 2020.

Philenews/ΚΥΠΕ