Διατάγματα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου για καθένα εκ των οκτώ υπόπτων για συμμετοχή στον φόνο εκ προμελέτης του 20χρονου Σύρου ομοεθνούς τους, που διεπράχθη το βράδυ της Παρασκευής στην παραλιακή περιοχή της Χλώρακας.

Προσάγοντας τους υπόπτους ενώπιον του δικαστηρίου και ζητώντας την οκταήμερη κράτηση τους, εκπρόσωπος της Αστυνομίας έκανε λόγο για ένα ειδεχθές έγκλημα το οποίο διερευνάται. Απομένει είπε ένας μεγάλος όγκος ερευνών να διεκπεραιωθεί, με την ανεύρεση τεκμηρίων, τη λήψη μεγάλου αριθμού καταθέσεων από το περιβάλλον των υπόπτων και του θύματος, ενώ εξακολουθούν να διαφεύγουν της σύλληψης άλλοι δύο καταζητούμενοι για τον φόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Οι συλλήψεις των οκτώ, τόνισε, έγιναν μετά από σχετική μαρτυρία που εξασφάλισε το βράδυ της Κυριακής η Αστυνομία βάσει της οποίας υπήρξε συνωμοσία των υπόπτων για να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη περιοχή της Χλώρακας με σκοπό να επιτεθούν στον 20χρονο που τελικά έχασε τη ζωή του, ως μέτρο τιμωρίας του για θέματα τιμής.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου ενέκρινε το αίτημα και εξέδωσε εναντίον των οκτώ υπόπτων διατάγματα κράτησης οκτώ ημερών.

Στο μεταξύ, οι δύο ύποπτοι για τους οποίους είχαν από την πρώτη στιγμή εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και καταζητούνται, εξακολουθούν να διαφεύγουν τη σύλληψη. Οι έρευνες για τη σύλληψη των ατόμων αυτών, 22 και 25 ετών, συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, μετά και την εύρεση τεκμηρίων όπως το αυτοκίνητο διαφυγής τους από το σημείο του φόνου, ρουχισμού με αίματα και διάφορα άλλα.