Η εσωτερική αναζήτηση είναι το αντίδοτο της απελπισίας, που προκαλεί η πανδημία και ο περιορισμός που βιώνουμε ένα χρόνο, δήλωσε στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ στoν ΑCTIVE RADIO, ο κοινωνιολόγος Νίκος Περιστιάνης.

Είναι πρωτοφανής η κατάσταση αναφέρει, καθώς ο δυτικός κόσμος για δεκαετίες έχει συνηθίσει στην ειρήνη. Το να υπάρχει εισβολή από αόρατους εχθρούς όπως η πανδημία εξήγησε, είναι πρωτόγνωρο, μας μπερδεύει. «Δεν είμαστε συνηθισμένοι στον εγκλεισμό, στη στέρηση της ελευθερίας. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να αντέχουν πολλά, όπως οικονομικούς περιορισμούς, αλλά την ελευθερία την διεκδικούν.

Από την άλλη η οικονομική διάσταση και η παράταση για περισσότερο από ένα χρόνο, τα αποθέματα εξαντλούνται, όπως και η υπομονή, εξ΄ού και η δυσφορία και ταλαιπωρία του κοινού». Από τη μία είναι τα εμβόλια που εκπληρώνουν την ελπίδα ότι τελειώνει αυτή η δοκιμασία συμπλήρωσε ο κύριος Περιστιάνης, από την άλλη είναι η αύξηση των νοσηλειών σε νεαρές ηλικίες, η πληρότητα στα νοσοκομεία που προκαλούν φόβο και αβεβαιότητα για το αν θα τα καταφέρουμε.

Όλα αυτά δημιουργούν αναπόφευκτα εντάσεις, στοχοποιούνται πρόσωπα θετικά στον κορωνοϊό, προκαλούνται συγκρούσεις και δεν υπάρχει βελτίωση. Η κλιμάκωση των κρουσμάτων , η αγωνία για τον εαυτό μας και τους οικείους μας, επιδεινώνει την κατάσταση εξηγεί ο κύριος Περιστιάνης, και συνιστά υπομονή και εσωτερική αντίσταση στα όσα συμβαίνουν. Ακούστε στο απόσπασμα την εξήγηση και τις συμβουλές του κυρίου Περιστιάνη για την στέρηση κοινωνικοποίησης, τις εντάσεις , την ανασφάλεια και τη μειωμένη διάθεση για δραστηριότητες, συνέπειες της παρατεταμένης πανδημίας.

Πηγή: ActiveRadio