Τα κεφάλαια της στελέχωσης των σχολικών μονάδων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, των αξιολογήσεων των εκπαιδευτικών, των τάξεων υποδοχής για παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία καθώς επίσης και των ανώνυμων καταγγελιών εις βάρος εκπαιδευτικών, επαναφέρει στο προσκήνιο η ΟΕΛΜΕΚ. Η οργάνωση των καθηγητών απέστειλε χθες επιστολές τόσο στον υπουργό Παιδείας, όσο και στον διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, με τις οποίες ζητά όπως οριστούν το συντομότερο συναντήσεις για συζήτηση των πιο πάνω θεμάτων.
 
Όπως ανέφερε στον «Φ» ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, στη συνάντηση με τον διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης θα ζητήσουν όπως γίνει μια ενδελεχής συζήτηση για τη στελέχωση των σχολείων, ενώ στη συνάντηση με τον Υπουργό, η οργάνωση επιθυμεί να θίξει τα υπόλοιπα ζητήματα. Σύμφωνα με τον κ. Χατζησάββα, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα δευτεροβάθμιο Σώμα, στο οποίο να μπορούν να προσφεύγουν οι εκπαιδευτικοί και να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις που έχουν για την αξιολόγησή τους. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ τόνισε πως η διερεύνηση από το υπουργείο Παιδείας ανώνυμων καταγγελιών εις βάρος εκπαιδευτικών πρέπει να σταματήσει. Ο κ. Χατζησάββας ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι το θέμα αυτό συζητήθηκε και στο παρελθόν, ωστόσο πριν από μερικές μέρες υπήρξε ανώνυμη καταγγελία για την οποία άρχισε έρευνα από το Υπουργείο. 
 
Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με τη στελέχωση των σχολείων, αναμένεται ότι μέχρι τις 26 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι πρώτες τοποθετήσεις-μετακινήσεις, ενώ νέες θα υπάρξουν και γύρω στις 26 Ιουλίου. Την ίδια ώρα, το Υπουργείο αναμένει ξεπάγωμα έντεκα θέσεων που προκύπτουν από τις πρόωρες αφυπηρετήσεις εκπαιδευτικών. 
 
Σε μιαν άλλη εξέλιξη, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ θα έχουν τη Δευτέρα συναντήσεις με τη ΣΕΚ και την ΠΕΟ για το συνταξιοδοτικό ζήτημα εκπαιδευτικών που μονιμοποιήθηκαν μετά την 1η Οκτωβρίου 2011.