Με την πρώτη ματιά, αυτή η όμορφη πεταλούδα απλά μοιάζει με ελαιογραφία σε καμβά. Κοιτώντας, όμως, πιο προσεκτικά, οι θεατές παρατηρούν ότι η πεταλούδα κινείται. Όχι, δεν πρόκειται για μια πραγματική πεταλούδα αλλά για μια γυναίκα που στέκεται σε ένα ζωγραφισμένο λουλούδι. Ο καλλιτέχνης Johannes Stötter που κατοικεί στη βόρεια Ιταλία, πέρασε ώρες ζωγραφίζοντας τις καμπύλες της γυναίκας για να ολοκληρώσει το έργο του και να δημιουργήσει μια εκπληκτική οπτική ψευδαίσθηση.

Βίντεο: Μπορείτε να δείτε τη γυναίκα στο έργο με την πεταλούδα

Ο Johannes, ο οποίος είναι γνωστός ως «Master of the Unseen», έχει περάσει χρόνια τελειοποιώντας την τεχνική του και πιστεύει ότι το πιο πρόσφατο έργο του – Η Πεταλούδα – είναι ένα από τα καλύτερά του. «Κατά τη γνώμη μου, είναι το καλύτερο ή ένα από τα καλύτερα έργα μου. Νομίζω ότι είναι μια πολύ όμορφη εικόνα, ακόμα κι αν δεν ξέρετε ότι πρόκειται για ζωγραφική σώματος», δηλώνει, όπως σημειώνει η Daily Mail, σε δημοσίευμά της.

Για να ολοκληρωθεί το αριστούργημα, η Λάουρα, το μοντέλο, έπρεπε να περάσει από ολόκληρη τη διαδικασία πέντε φορές και να παραμείνει τελείως ακίνητη για ώρες. «Νομίζω ότι η Λάουρα αγάπησε το να είναι πεταλούδα. Παρόλο που έπρεπε να περάσει όλη τη διαδικασία πέντε φορές, παρέμεινε ήρεμη και υπομονετική και έκανε μια θαυμάσια δουλειά», πρόσθεσε ο καλλιτέχνης.

Πηγή: philenews / iefimerida.gr