Ο Πρόεδρος έχει τρία παιδιά. Δύο θυγατέρες και ένα παιδί το οποίο δεν είναι ούτε αγόρι ούτε κορίτσι αλλά ανήκει στον ενδιάμεσο χώρο και μιλάμε για το ΓεΣΥ. Να σου ζήσει Πρόεδρε, να το χαίρεσαι και για πρώτη φορά δηλώνω ότι συμφωνώ πλήρως μαζί σου. Αλλά επειδή είδα λογαριασμούς ρεύματος 700-800 ευρώ και αφού πληρώνουμε που πληρώνουμε ΓεΣΥ, δέξου μία εισήγηση μου και θα σε ευγνωμονεί πολύς κόσμος. Δώσε οδηγίες όπως αντί να αποστέλλονται οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού με ταχυδρόμους, ας παραδίδονται από καρδιολόγους, μπας και προλάβουμε μερικά από τα εμφράγματα. 

Εν πάση περιπτώσει, επανέρχομαι στην στάση του Προέδρου έναντι του ΓεΣΥ για να σημειώσω στα θετικά του, πως εξώγαμα παιδιά δεν διαθέτει, παρόλον ότι, αντικειμενικώς ομιλούντες,  με τέτοια εμφάνιση, τέτοια κορμοστασιά, με τόσες αρετές,  και δίχως μια άσπρη τρίχα, θα μπορούσε, αυτός ο Άδωνης της πολιτικής, (αν δεν ήταν ηθικών αρχών και χριστιανικών πεποιθήσεων) να έχει στα πόδια του (για να μην πω στο κρεβάτι του) πάρα πολλές υπάρξεις ανήκουσες στο ωραίο φύλο. (Έκαμά τον φοινιτζιά). Όμως απεδείχθη διαχρονικά βράχος ηθικής, κάτι το οποίο του αναγνωρίζεται ακόμη και από την στήλη, τουλάχιστον για τα ώρες που κοιμάται. Να διευκρινίσω, ότι η στήλη δεν δεσμεύει κατ’ ανάγκη και τον γράφοντα αυτήν. 

Πάντως, συγκινήθηκα από την αναφορά του, «δεν πρόκειται να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή ή παρέμβαση από όσους είτε είναι εναντίον ή ήταν εναντίον ή όσους πιθανόν να δημιουργούν συνθήκες πατροκτονίας (του ΓεΣΥ)». Πολλοί προέβαλαν τον τίτλο «Δεν θα γίνω πατροκτόνος του ΓεΣΥ», κάτι το οποίο τον τιμά βεβαίως και το μόνο που ελπίζω είναι να μην βρεθεί το ΓεΣΥ σε καμιά σακούλα τουαλέτας στο Άγαλμα Σολωμού.  

Μεταξύ μας, δεν είναι άδικο να έχει γραφτεί στην ιστορία ο πατέρας αυτής (της ιστορίας) Ηρόδοτος, ή ο πατέρας της γεωμετρίας Ευκλείδης ή ο πατέρας των μαθηματικών (Πυθαγόρας)  και όχι ο πατέρας του ΓεΣΥ στην Κύπρο; Διότι, εκτός από τα πιθανά αρνητικά του, να γράφουμε και τα θετικά τα οποία είναι τα εξής: «Το ΓεΣΥ», «το ΓεΣΥ», «το ΓεΣΥ» και «το ΓεΣΥ». Και έγραψα «πιθανά αρνητικά» του Προέδρου, λαμβάνοντας υπόψιν το ερώτημα που υπέβαλε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση η οποία έριξε το σύνθημα για «αλλαγή» της διακυβέρνησης, οπόταν ευφυώς ο Πρόεδρος διερωτήθηκε: «Τι να αλλάξουν»; Εντάξει, κάθε Πρόεδρος έχει και τις ατυχίες του αλλά δεν είναι σωστό να του το χτυπάμε διαρκώς. Διέπραξε κάποια λάθη στους διορισμούς, αλλά δεν γνώριζε πως ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης και ο Κώστας Κληρίδης ήταν τίμιοι. Διαφορετικά δεν θα τους διόριζε αλλά η ακρισία δεν αποτελεί έγκλημα καθοσιώσεως. Ας μην βλέπουμε τα δέντρα, ας δούμε το δάσος διότι υπάρχουν και άλλοι τους οποίους διόρισε συνειδητά και λέω στην τύχη ένα όνομα: Ρίκκος Ερωτοκρίτου. Και ας μην ξεχνάμε τον Επίτροπο Εθελοντισμού Γιαννάκη Γιαννάκη, ο οποίος είχε την ευαισθησία να παραιτηθεί για δύο ψευδοπλαστογραφίες των απολυτηρίων του. Αλλά αποδείχτηκε οτιδήποτε; Θα μου πει κάποιος ότι για να αποδειχθεί πρέπει να ολοκληρωθεί η έρευνα, η οποία ελπίζω να τελειώσει πριν τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. 

Τούτων λεχθέντων, ας πάψουν κάποιοι να επικρίνουν τον Πρόεδρο. Φταίει αυτός ή εμείς που τον ψηφίσαμε; 

ΒΑΣ ΒΑΣ 

 

 

 

Του τα είπε ένα χεράκι ο Αβέρωφ 

Βεβαίως λυπάμαι τον ουκρανικό λαό αλλά, γιατί να το κρύψουμε, η εισβολή του Πούτιν μας προσέφερε έκπτωση €20 την ημέρα σε ξενοδοχεία για να κάνουμε τις διακοπές μας, αν δεν του φύγει και πατήσει κανένα λάθος κουμπί, οπόταν θα κάνουμε διακοπές εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως. Και μην πει κανείς ότι αυτά που θα γλυτώσουμε από το ξενοδοχείο θα τα πληρώσουμε σε βενζίνη, διότι δεν βρίσκεται η ευθεία μας, κοινώς η ίσια μας. 

Ήταν γραφτό να κάνουμε διακοπές στην Κύπρο. Μία η πανδημία, μία ο πόλεμος στην Ουκρανία, αγάπησαν θεώρησαν τους ιθαγενείς (και φέτος) παραθεριστές. Και η επιχορήγηση θα ήταν μεγαλύτερη αν ύστερα από την εκστρατεία του υφυπουργού τουρισμού Σάββα Περδίου δεν καταφέρναμε να φέρουμε επιπλέον 4-5 τουρίστες. Διότι αφότου ανέλαβε, δεν έφερε περισσότερους. Και γρουσούζης παιδιά, τι να πω. Μόνο παγκόσμιος πόλεμος δεν ξέσπασε αλλά ας του δώσουμε άλλη μια ευκαιρία. 

Πάντως, το είπε και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ότι: Η φετινή τουριστική χρονιά θα είναι πιο δυνατή από την περσινή. Γιατί σ’ αυτό τον τόπο έχουμε την ευελιξία να μετατρέπουμε τις κρίσεις σε ευκαιρία, αλλά παράλληλα παίρνουμε και μαθήματα από τις κρίσεις, ότι δηλαδή δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά μας σε ένα καλάθι». 

Συγχωριανέ, μαζί σου. Πες τους τα τώρα που είσαι αντιπολίτευση και όταν εκλεγείς Πρόεδρος μην βάλεις όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι και αν οι όρνιθες που τα γεννούν είναι από την Αργάκα ή από τη Γιαλιά (αν δεν παινέψεις το χωριό σου…κλπ κλπ) δεν θα χωράει ο τόπος τις τουρίστριες, τις βιομηχανίες, τις επιχειρήσεις πληροφορικής κοκ. 

Σε παρακολούθησα που τα είπες και ένα χεράκι του Ζελένσκι που μας κάνει τον Κλιν Ίστγουντ. Που θα μας πει και για τα διαβατήρια κιόλας. Και ερωτώ κ. Ζελένσκι, που νομίζεις πως δίνεις παραστάσεις την ώρα που καταστρέφεται η χώρα σου: Δεν βλέπεις ότι με τα χρυσά διαβατήρια δώσαμε δουλειά σε πτωχούς πλην τίμιους βιοπαλαιστές δικηγόρους. Και το δικηγορικό γραφείο του Προέδρου που σε στήριξε, δεν πολιτογράφησε ούτε καν 60 ολιγάρχες.  

Και τον προσέξατε φαντάζομαι, ότι το μόνο που δεν μας είπε ήταν να κηρύξουμε τον πόλεμο στη Ρωσία. Απηύθυνε, λέει, έκκληση στις αρχές της Κύπρου για άσκηση πιέσεων προς τη Μόσχα λέγοντας ότι η Κύπρος έχει ισχυρά εργαλεία για να πράξει κάτι τέτοιο! Είπε ότι πρέπει η Κύπρος να κλείσει όλα τα λιμάνια της για ρωσικά πλοία και γιοτ και ότι πρέπει να παύσουν να υπάρχουν προνόμια και χρυσά διαβατήρια για Ρώσους και διπλή υπηκοότητα. Να ρωτήσω κάτι κ. Ζελένσκι; Γιατί δεν κλείνεις εσύ τα λιμάνια της Ουκρανίας στη Ρωσία και ζητάς να κλείσουμε εμείς τα δικά μας; 

Και καλά σου είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου ότι να ανέμενε περισσότερο σεβασμό από σένα, σε μια χώρα που στάθηκε δίπλα σου σε θέματα αρχής, με πολύ ψηλό οικονομικό κόστος. 

Και όντως έχουμε οικονομικό κόστος. Αφού φοβάται να πάει σε βενζινάδικο να φουλάρει το κομπάι. 

ΒΑΣ ΒΑΣ