«Συλλέκτης» χρυσού αποδείχθηκε το Οινοποιείο Κολιός, κατά τον φετινό Παγκύπριο Διαγωνισμό Οίνου που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο St. Rafael της Λεμεσού. Το οινοποιείο του Στατού-Αγίου Φωτίου κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια για ισάριθμα προιόντα του, συνεχίζοντας μια ανοδική πορεία πολλών ετών, που το κατέστησε από μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση σε ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα και δημοφιλή οινοποιεία της Κύπρου.

Χρυσό Μετάλλιο στον φετινό θεσμό, κέρδισαν συγκεκριμένα τα ακόλουθα κρασιά του Οινοποιείου Κολιός:

Περσεφόνη 2021: Η γηγενής ποικιλία Ξυνιστέρι, φυτεμένη σε ασβεστολιθικά ελαφρά εδάφη, χαρίζει ένα εξαίρετο λευκό κρασί, ελκυστικά λαμπερό με πράσινες ανταύγειες, αρώματα και ευωδίες εξωτικών φρούτων.

Shiraz-Merlot 2016: Δύο ευγενείς ποικιλίες στην ίδια φιάλη, δημιουργούν ένα μοναδικό χαρμάνι που συνδυάζει το ρωμαλέο shiraz με το βελούδινο merlot, ωριμάζοντας για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια.

Cornetto 2021: Το ροζέ αυτό κρασί, πέραν του χρυσού μεταλλίου, κέρδισε και την ειδική διάκριση της κατηγορίας μαύρο κυπριακό σταφύλι. Γεννημένο από την παραδοσιακή ποικιλία Κυπριακό Μαύρο και οινοποιημένο σε χαμηλές θερμοκρασίες, χαρακτηρίζεται από το πρωτογενές άρωμα της ποικιλίας, την έντονη φρεσκάδα και το λαμπερό χρώμα του.