Περαιτέρω συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με ανώτερο σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Μόλις εκπονηθούν αμοιβαίες αντινομικές μορφές, θα προγραμματιστεί νέα συνάντηση, δηλαδή ο τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων. Θα μπορούσαν να ξεκινήσουν αύριο, μεθαύριο», τόνισε ο σύμβουλος του Ζελένσκι στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας, την Κυριακή.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ

Μάλιστα ο Μικαίλο Ποντόλιακ επισήμανε πως οριστικοποιείται και ο τόπος και το πλαίσιο που θα γίνουν οι νέες διαπραγματεύσεις με την Ρωσία.

Διάφορες προτάσεις στο τραπέζι

«Υπάρχουν διάφορες προτάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τώρα. Συγκεκριμένα  υπάρχουν πολλές προτάσεις, μεταξύ των οποίων και η στρατιωτικη διευθέτηση. Θα πρέπει να βρεθεί μία φόρμουλα για την κατάπαυση του πυρός και την απόσυρση των στρατευμάτων», είπε.

«Τα παραπάνω θέματα έχουν συζητηθεί,  τώρα προσπαθούμε να βάλουμε αυτά τα θέματα σε ένα νομικό πλαίσιο», δήλωσε δήλωσε ο Ποντόλιακ.

Το Σάββατο, ο Ποντόλιακ δημοσίευσε μια ενημέρωση σχετικά με τις συνομιλίες Ρωσίας και Ουκρανίας στο Twitter.

«Οι διαπραγματεύσεις με την αντιπροσωπεία της RF [Ρωσικής Ομοσπονδίας] συνεχίζονται. Έχουν δημιουργηθεί ειδικές υποομάδες εργασίας», έγραψε και κατέληξε.

«Οι θέσεις της Ουκρανίας καθορίζονται από τις προηγούμενες ντιρεκτίβες».

in.gr