Τρία αυτοκίνητα ενεπλάκησαν σε πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα το απόγευμα των Χριστουγέννων στην Πάφο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε συνολικά από τους επιβαίνοντες σε αυτά. Ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ενώ άλλα τέσσερα άτομα νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Πάφου.

Το τροχαίο σύμφωνα με τις εξετάσεις της Αστυνομίας, συνέβη όταν 76χρονος καθώς οδηγούσε το όχημά του στον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, στο ύψος του Στρουμπιού με κατεύθυνση την Τσάδα, και έχοντας συνοδηγό την σύζυγό του και την εγγονή του, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται απώλεσε τον έλεγχο του του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να συγκρουστεί με αυτοκίνητο που οδηγούσε 33χρονος. Στο όχημα του 33χρονου επέβαιναν η σύζυγος του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Από την σφοδρή σύγκρουση, το όχημα του 33χρονου περιστράφηκε εντός του δρόμου και αφού εισήλθε ακυβέρνητο στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας, συγκρούστηκε με τρίτο όχημα που οδηγούσε 57χρονος.

Από την τριπλή καραμπόλα τραυματίσθηκε σοβαρά ο 57χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο αρχικά στο  Νοσοκομείο Πάφου και ακολούθως λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται ως κρίσιμη.

Άλλοι τέσσερις από τους επιβάτες των οχημάτων τραυματίστηκαν επίσης και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Νοσοκομείο Πάφου όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας των τεσσάρων χαρακτηρίζεται ως εκτός κινδύνου.

Στους οδηγούς των ενεχομένων οχημάτων έγινε άλκοτεστ με μηδενική ένδειξη.

Το σοβαρό τροχαίο προκάλεσε ένα πολύωρο μποτιλιάρισμα στον δρόμο Πάφου-Πόλης και στα δύο ρεύματα, αφού λόγω της γιορτινής ημέρας και της ώρας που αυτό συνέβη υπήρχε πυκνή τροχαία κίνηση προς και από την πόλη της Πάφου. Οδηγοί παρέμειναν ακινητοποιημένοι για ώρες, μέχρι να καταφέρουν Αστυνομία και Πυροσβεστική να καθαρίσουν το οδόστρωμα και να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία, μετά την μεταφορά των τραυματιών στα νοσοκομεία.