Αντιπρόεδρο Συνδέσμου Ανάδοχης Οικογένειας «Φωλιά Αγάπης»
 

1. «Αν υπάρχει χώρος στην καρδιά μας, υπάρχει και στο σπίτι μας» το θέμα της ημερίδας που οργανώνετε; 
Ναι, η ημερίδα μας θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 6 Μαΐου η ώρα 10.00 το πρωί, στο ξενοδοχείο Ajax στη Λεμεσό. Συνδιοργανώνεται με το Πανεπιστήμιο Frederick και τελεί υπό την αιγίδα της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας Άντρης Αναστασιάδη.

2. Τι θα περιλαμβάνει; 
Χαιρετισμό από την πρώτη Κυρία, τον Μητροπολίτη Λεμεσού και άλλους. Κύρια ομιλήτρια θα είναι η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κα Λήδα Κουρσουμπά, με θέμα «Τα δικαιώματα των ανάδοχων παιδιών μέσα από τη νομοθεσία και τις διεθνείς συμβάσεις». 

3. Η αναδοχή μας αφορά όλους; 
Η αναδοχή είναι ένας κοινωνικός θεσμός που ασχολείται με τη φροντίδα και προστασία των ανήλικων παιδιών. Στην αναδοχή τα παιδιά ζουν σε οικογένειες που εθελοντικά αναλαμβάνουν τη φροντίδα τους. Γι’ αυτό αναδοχή σημαίνει ότι ο κάθε ένας από εμάς θα πρέπει να βάλει το λιθαράκι του για να στηρίξει και να αλλάξει την πονεμένη ζωή ενός παιδιού. Η αναδοχή σημαίνει τη συμμετοχή στη δημιουργία μιας ανθρώπινης γεμάτη από αγάπη κοινωνίας.  

4. Ποιος ο ρόλος της «Φωλιάς Αγάπης»; 
Κύριος  ρόλος του Συνδέσμου μας είναι η διάδοση του κοινωνικού αυτού θεσμού και η εξεύρεση πολλών φωλιών αγάπης για τα παιδιά που η μοίρα τα έφερε να μην έχουν οικογενειακή φροντίδα και να τους δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, να τους δώσει όνειρα και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Η «Φωλιά Αγάπης» απλώνει το χέρι σε όλα τα παιδιά που η ψυχή τους δεν χαμογελά και προσπαθεί να τους βρει δώρα αγάπης και μιαν οικογένεια που θα τα  αγκαλιάσει. 

5. Πώς μπορεί κανείς να γίνει ανάδοχος γονέας; 
Η διαδικασία για να γίνει κάποιος ανάδοχος γονέας είναι η υποβολή γραπτού αιτήματος προς τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας της επαρχίας του, δηλώνοντας όλα τα προσωπικά του στοιχεία.